Aflevering 10: kijken en shoppen (seizoen 1)

beeld vtwonen Beeld

Etentjes met vrienden doen Wendy en Jordy liever buitenshuis. Ruimte genoeg in hun enorme loft, maar het ontbreekt er aan sfeer en warmte. Daar weet stylist Frans wel raad mee! Heb je de metamorfose van het huis van Wendy en Jordy gezien? Bed met hemel van legerdoek incl matras Combitex

Lees verder onder de advertentie

Eettafel 300×90 cm, hondenmand, kisten achter bank (Combitex). Bankje www.tuze.nl. Stoelen v.l.n.r.: schoolstoel van Zuiver (vtwonen.nl). Kuipstoel DAW en DKR wirechair (Vitra). Betonnen lampjes van Tove Adman € 72,50 (Nordic Blends). Serviesgoed: borden Bloomingville Josephine-Calories, set van 2, House Doctor pen stripe mok, set van 6, Bloomingville Julie mok, set van 3, kussen Mopshond (vtwonen.nl). Behang Mandala WDMA 1401 van Wall and Deco per meter (baanbreedte 47 cm) (behangfabriek). Het bankje van vtwonen is niet meer in de collectie. Kaarsenstandaard, kuipstoel en witte schemerlamp privébezit.

beeld vtwonen Beeld

Vintage koffers (Spoor 38). Kleurenfoto op aluminium 50×70 cm (www.albelli.nl). Gifgroen vloerkleed uit Iran, nummer 33311, 335×260 cm (Rozenkelim). Flesvaas (vtwonen.nl). Vergrijsd groene muurverf Parallel S 4010-G50Y, 2,5 liter (Histor). Bijzettafel privébezit.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Staande lamp Office (vtwonen.nl). Schommelstoel Comeback Rocking (www.hulshoffonline.nl). Gifgroen vloerkleed uit Iran, nummer 33311, 335×260 cm (Rozenkelim). Behang Mandala WDMA 1401 van Wall and Deco per meter (baanbreedte 47 cm) (www.designwebwinkel.nl). Trap bekleed met blauwstaal, prijs op aanvraag (Upstairs). Bank en witte schemerlamp privébezit.

beeld vtwonen Beeld

Lamp aan plafond La Chaise Longue Cosmo, zonder statief (vtwonen.nl). De krijttekeningen van Jordy en Wendy zijn gemaakt door illustratorenduo La Nonette (www.lanonette.com) en Doeke van Uil (www.doekevannuil.com). Spiegel privébezit.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

DJ-kast (Combitex). Vintage platen-speler (Philips). Boompje Ficus Latira, inclusief waterdichte insteekhoes en bezorging, 2 stuks (123kamerplanten.nl). Klemmen per 10 (www.mkbkantoorartikelen.nl). Ophangsysteem gordijnen, prijs op aanvraag (Smederij Spierdijk). Gordijnen gemaakt met stof Generous Linen CA1213/076 310 cm, per meter (Chivasso).

Shoppen in stijl

beeld vtwonen Beeld

Industriële loft

Als Wendy en Jordy na de metamorfose hun huis weer zien, klinkt het een en al superlatieven. Jordy: ‘Hoe hebben jullie dit kunnen neerzetten in zo’n korte tijd? Niet normaal zo mooi!’ Wendy: ‘We hadden wel verwacht dat het gaaf zou worden, maar dit gaat al onze verwachtingen te boven. Voorheen kwam ik thuis en dacht ik: ik moet hier nog zo veel. Nu heb ik het gevoel alsof ik weer mag gaan leven.’ Ruim twee maanden woont het stel nu in hun loft in het centrum van Eindhoven. Wendy droomde er al jaren van. Terwijl Jordy veel in het buitenland is voor zijn werk, buigt zij zich over het interieur. Wendy: ‘Ik ben behoorlijk perfectionistisch en wil dingen precies zo hebben als ik het in mijn hoofd heb. Het zorgde voor veel stress, want het is onwijs moeilijk om zo’n grote ruimte goed tot z’n recht te laten komen. Onze eettafel is meegekomen uit ons vorige huis. Daar was de tafel immens, hier oogt ‘ie piepklein. We nodigen vrienden wel uit voor etentjes, maar echt gezellig zitten is het niet.’

Van klinisch naar persoonlijk

Dat is ook de indruk van stilist Frans Uyterlinde als hij het pand komt bekijken. ‘Wat een prachtige ruimte, maar wel erg licht en klinisch. Zo’n pand is van zichzelf al hard en industrieel, daar mag wel wat zachts aan worden toegevoegd. Een loft vraagt om grote meubels, maar de eettafel zwemt in de ruimte. De opdrachten die Wendy en Jordy in woonwarenhuis Loods 5 moeten uitvoeren, geven Frans een goed idee waar ze van houden. Ze kiezen zelfs afzonderlijk van elkaar dezelfde stijlkamer uit. Wendy is bang voor kleur, maar kiest toch voor de stijlkamer met legergroen. Daar kan Frans wel wat mee. Hij maakt de zithoek intiemer door sfeerlicht en verschillende stoelen toe te voegen. De trap wordt bekleed met staal. Frans: ‘Bruin overheerst hier, daarom springt een stalen trap er echt uit. Hoe langer je ’m gebruikt, hoe doorleefder en mooier de trap wordt.’ Op één muur komt een vergrijsde groene tint met vintage koffers, die het huis persoonlijkheid geven. Van het balkon maakt Frans een loungeplek om lekker te ontspannen. De absolute blikvanger is de grote eettafel met een stalen frame en een dak, waar alle vrienden van Wendy en Jordy kunnen aanschuiven voor een gezellig diner. Proost!

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Frans Uyterlinde

Lees verder onder de advertentie