WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vloer voor je keuken: waar houd je rekening mee?

Een vloer voor je keuken is iets waar je goed over na moet denken. Leg niet zomaar datgene wat je in de woonkamer of hal hebt liggen door in de keuken. Dan kan het namelijk maar zo zijn dat de vloer binnen enkele jaren weer aan vervanging toe is. Net als van de vloer in een badkamer, wordt er van de keukenvloer aardig wat gevraagd. Bekijk hier vijf punten waar je zeker rekening mee moet houden. (promotie)

1. Laat de vloer matchen bij de stijl van de keuken

Als eerste is het uiteraard erg belangrijk dat de vloer matcht bij de stijl en kleuren van je keuken. Want praktisch is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Houd je van hele donkere, stoere kleuren? Ga dan voor een robuuste, donkere marmerlook. Heb je een landelijke woonstijl? Dan is een eikenhouten vloer of whitewash erg mooi. Bekijk op de website van Forbo het enorme aanbod aan structuren en kleuren van de Novilon vloeren.

2. Kies een vloer die een positief effect heeft op de ruimte

Een kleine keuken vraagt om een lichte vloer. Terwijl een vrij grote keuken je uitnodigt tot het spelen met patronen en kleurvlakken. De meeste keukens zijn vrij lang en smal. Laat de ruimte breder lijken door Novilon PVC stroken in de breedte te leggen. Of ga zelfs voor kamerbrede banen voor een nog ruimtelijker gevoel.

3. Neem een vloer die goed schoon te maken is

Er wordt nergens zoveel gemorst als in de keuken. Pastasaus op de grond, een tomaat die van het aanrecht rolt en waar je vervolgens op gaat staan, een melkpak dat lekt – zo kunnen we nog heel wat keukenongelukjes bedenken. Fijn als je dat heel eenvoudig met een nat doekje schoon kunt vegen. Doordat de Novilon vloeren erg weinig en ondiepe groeven hebben, is het heel makkelijk schoon te maken.

4. De vloer moet vochtbestendig zijn

Het zal je toch niet gebeuren dat je per ongeluk een pan met water omstoot, of de gootsteen over laat lopen en dat je vloer dat niet aan kan. Vinylvloeren krullen, krimpen, vlekken en bobbelen niet. Elke Novilon vloer is tevens voorzien van Aquagrip. Dat zorgt ervoor dat het risico van uitglijden op een natte vloer wordt beperkt.

5. Kies een kras- en slijtvaste vloer

De keuken is een plek waar de meesten van ons veel komen en zijn. Vooral als je een woonkeuken hebt met eettafel, wordt er veel in geleefd. Een glas dat op de grond kapot valt, of het schuiven van stoelen is dan een veelvoorkomend gebeuren. Neem daarom een oersterke vloer die tegen een stootje kan.

Bekijk de eigenschappen van alle Forbo vloeren in het Novilon vloeren magazine.

Bron: in samenwerking met Forbo.

nog meer: Voor iedereen een vloer