WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleuren en patronen op de vloer – dit is het effect

Een neutrale vloer die overal bij past, daar kiezen veel mensen voor. Jammer eigenlijk, want een bijzondere vloer doet veel voor de sfeer in huis. Heel licht of juist zwart, een recht patroon of lekker dwars. Voor alles valt wat te zeggen. Welke sfeer wil jij in jouw huis? (in samenwerking met Forbo)

Een ruimtelijk gevoel

Een lichte vloer in combinatie met lichte muren geeft een ruimtelijk effect. Je meubels vallen extra op: perfect als je echte eyecatchers in huis hebt.
Geef je de wanden liever een kleur? De donkere wanden komen naar je toe, de lichte wanden lijken verder weg. Wil je meer diepte in huis, laat dan je achterwand licht en verf de zijwanden donkerder.

Droom jij van een lichte vloer?

Maar ben je bang dat het te besmettelijk is? Kijk eens naar Marmoleum. Het materiaal is antistatisch en trekt daardoor weinig stof en vuil aan. Daardoor maak je ‘m makkelijk schoon. Marmoleum kan tegen een stootje: krassen zijn nauwelijks zichtbaar. Dus zelfs geschikt met kinderen of dieren in huis.

Een donkere vloer is ook het overwegen waard

Donkerbruin, diepblauw of zelfs zwart. Een donkere vloer geeft sfeer en een luxe gevoel aan je huis. Denk maar aan de inrichting van 5 sterren hotels. Zolang je de muren en meubels licht houdt, geeft ook een donkere vloer een ruimtelijk gevoel.

Denk bij het kiezen van de kleur ook aan de sfeer

Welk gevoel wil je in de ruimte? Voor de slaapkamer kiezen mensen vaak warme tinten. Voor de keuken zijn frissere kleuren favoriet. Maar er is geen goed of fout, zolang de kleur past bij wat jij wil.

Naast kleur is ook de legrichting belangrijk

Met planken of panelen in de lengte oogt een kamer langer. Als je de vloer in de breedte legt oogt de ruimte breder. Doe hier dus je voordeel mee als je een ruimte te smal vindt: een vloer in de breedte geeft een ruimtelijk gevoel.

Natuurlijk is er veel meer mogelijk

Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon. Door de diagonale lijnen lijkt je kamer groter dan hij eigenlijk is. Dit geldt voor alle patronen die je in een hoek van 45 graden legt, omdat je ogen de schuine zichtlijnen volgen.

Op zoek naar een vloer in bijzondere kleuren?

Met Marmoleum Click stel je jouw eigen unieke vloer samen. Er zijn panelen van 30×30 cm, 30×60 cm en 30×90 cm in 23 kleuren. Die kun je onderling combineren. Wil je een rustige basis? Ga voor ton-sur-ton: je combineert kleuren die dicht bij elkaar liggen. Bijvoorbeeld verschillende naturellen of diverse grijstinten.

Of wil jij juist een echte eyecatcher?

Kies niet voor dezelfde vloer op je hele verdieping. Varieer met kleuren om ruimtes af te bakenen. Zoek een andere vloer uit voor de keuken dan de woonkamer. Maak optisch een vloerkleed met een andere kleur middenin de woonkamer. Of een vlak in de gangvloer in dezelfde kleur als op de muur, met Marmoleum Click. Dat maakt de ruimte een stuk spannender.

De Marmoleum Click vloer heeft nog meer voordelen

Je kunt ‘m namelijk eenvoudig zelf leggen en hoeft niet gelijmd te worden. Als je een keer iets anders wil of hem mee wil verhuizen, dat kan dus. Dat maakt de vloer nog duurzamer dan ‘ie al was. De vloer is gemaakt uit natuurlijke materialen: lijnolie, hars, houtmeel en jute. Én wordt CO2 neutraal geproduceerd.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: in samenwerking met Forbo | Fotografie 1. en 2. Mr. & Mrs. Interior 3. en 4. Forbo

nog meer: Voor iedereen een vloer