WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Huisstofmijtallergie? Dan is dít de vloer voor jou

Uit recent onderzoek blijkt dat er wereldwijd minstens 12 miljoen mensen zijn die ‘allergisch zijn voor hun huis’. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om een huisstofmijtallergie. Zeker voor deze mensen biedt een allergievrije vloer uitkomst. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum. (in samenwerking met Forbo)Marmoleum vloer

Linoleum of marmoleum: hoe zit dat nou?

Wanneer je op zoek bent naar verschillende type vloeren kom je vast de termen ‘linoleum’ en ‘marmoleum’ tegen. Wat is het verschil tussen die twee? Heel simpel: er ís geen verschil. Het zijn twee verschillende namen voor hetzelfde materiaal. Linoleum is een verzamelnaam voor vloeren gemaakt van o.a. lijnolie, houtmeel, kalksteen, hars, pigment en jute. Omdat een deel van de vloeren qua uiterlijk een marmer-look heeft, was het een logische stap voor Forbo om deze vloeren de naam ‘Marmoleum’ te geven.

Geef stof en bacteriën geen kans

Een marmoleumvloer is perfect wanneer je op zoek bent naar een allergievrije vloer. Deze vloer is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, antistatisch en voorkomt het aantrekken van stof, heel hygiënisch dus. Bacteriën krijgen nauwelijks kans, wat deze vloer ideaal maakt voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen zoals astma.

Marmoleum vloer hal

Eenvoudig schoon te houden

Heb je een allergie? Dan is het schoonhouden van je omgeving super belangrijk. Sommige vloeren zoals vloerbedekking trekken juist veel stof aan. Het schoonmaken van een marmoleum vloer is gelukkig erg eenvoudig. Een allergievrije vloer trekt nauwelijks stof aan. Daardoor is het voldoende om dat beetje stof met een wisser te verwijderen. Om lastige vlekken weg te krijgen en je vloer eens in de zoveel tijd grondig te reinigen, pak je gewoon een sopje en een dweil. Fluitje van een cent!

Slijt- en kleurvast

Naast het feit dat een marmoleum vloer allergievrij is, zijn er meer voordelen. Dit type vloer is slijtvast, ook bij intensief gebruik. Ook is hij bestand tegen het gewicht van zware meubels. En krassen zijn nauwelijks zichtbaar. Daarnaast is het materiaal kleurvast en verbleekt -ie niet of nauwelijks. Geen zorgen dus dat de vloer in de loop der jaren verkleurd door het zonnetje. Het materiaal is erg duurzaam en gaat een leven lang mee. Zo ben je verzekerd van een allergievrije vloer waar je jaren van geniet.

Bron: In samenwerking met Forbo.

nog meer: Voor iedereen een vloer