Het verschil tussen Marmoleum, Novilon en pvc stroken

Marmoleum, Novilon, vinyl, pvc vloeren. We kennen de termen allemaal. Maar wat betekenen deze namen en wat is het verschil tussen Marmoleum, Novilon en pvc vloeren?

Marmoleum

Marmoleum is de merknaam van Forbo voor linoleum en is een oer-Hollands product. In Assendelft staat de oudste en grootste linoleumfabriek ter wereld. Hier worden de verschillende linoleum-collecties ontworpen en geproduceerd. Marmoleum is de meest duurzame vloer ooit gemaakt, helemaal uit duurzame grondstoffen en biologisch afbreekbaar. Het grootste deel van de vloer bestaat uit lijnzaadolie en er wordt
bij de verbouwing van de vlasplanten geen gebruik gemaakt van pesticiden.
Het mooie aan Marmoleum is dat het naast duurzaam ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Zo kan het tegen een stootje, is het prachtig in combinatie met andere natuurproducten, eindeloos te combineren en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. In combinatie met een Quickfit ondervloer voldoet het aan de voorgeschreven 10dB geluidsnorm en het is tevens een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming.

Novilon

Novilon kun je het beste omschrijven als verend vinyl of vinylvloerbedekking. Het wordt ook wel de stille vloer genoemd door de geluiddempende werking die je direct na het installeren merkt. Novilon vermindert contactgeluid zo dat de onderburen geen last meer hebben van bijvoorbeeld loopgeluiden. Het wordt in Nederland geproduceerd en is verkrijgbaar in twee varianten; kamerbreed vinyl en pvc stroken of tegels. Een Novilon vloer is soepel, veerkrachtig, voelt niet koud aan de voeten, is geluiddempend, tot 40m2 los te leggen en heel eenvoudig te onderhouden.

Kies je voor een Novilon vloer, dan heb je een vloer die anders is dan andere vinylvloeren. Een Novilon vloer heeft bijvoorbeeld Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hierdoor komen eventuele dessins en structuren ook nog eens goed tot hun recht. Daarnaast is Novilon kamerbreed te verwerken, dus geen vervelende naden zichtbaar.

Novilon pvc stroken of tegels

Hou je van een robuuste en wat doorleefde uitstraling? Ook dit is mogelijk met de pvc stroken en tegels van Novilon. Met dit product lijkt het net of je een echte houten vloer of tegelvloer hebt. Geen strook is hetzelfde, met of zonder v-groef verkrijgbaar en met de extra matte finish is een vloer met Novilon pvc stroken niet van een echte houten of stenen vloer te onderscheiden!

Zo wordt het toch mogelijk om de uitstraling van een houten vloer te combineren met vloerverwarming. En wat dacht je van de badkamer? Onder bepaalde voorwaarden is Novilon ook geschikt om hier te leggen. De Novilon pvc stroken collectie omvat 40 varianten waaronder hout, steen en abstracte dessins. Door de flex-technologie zijn de stroken en tegels maatvast en is hij gemakkelijk te leggen.

Benieuwd naar de collecties en mogelijkheden? Op de website van Forbo, zijn alle collecties en ook de verkooppunten te vinden. Tevens kan je op de website gratis stalen aanvragen, of via de unieke vloerplanner een foto uploaden van je eigen interieur en zelf experimenteren met een vloer naar jouw keuze.

Liever niet zelf doen? Schakel dan de vtwonen klushulp in!

nog meer: Voor iedereen een vloer