Het verschil tussen Marmoleum, Novilon en pvc stroken

Marmoleum, Novilon, vinyl, pvc vloeren. We kennen de termen allemaal. Maar wat betekenen deze namen en wat is het verschil tussen Marmoleum, Novilon en pvc vloeren?

novilon pvc vloeren

Marmoleum

Marmoleum is de merknaam van Forbo voor linoleum en is een oer-Hollands product. In Assendelft staat de oudste en grootste linoleumfabriek ter wereld. Hier worden de verschillende linoleum-collecties ontworpen en geproduceerd. Marmoleum is de meest duurzame vloer ooit gemaakt, helemaal uit duurzame grondstoffen en biologisch afbreekbaar. Het grootste deel van de vloer bestaat uit lijnzaadolie en er wordt
bij de verbouwing van de vlasplanten geen gebruik gemaakt van pesticiden.
Het mooie aan Marmoleum is dat het naast duurzaam ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Zo kan het tegen een stootje, is het prachtig in combinatie met andere natuurproducten, eindeloos te combineren en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. In combinatie met een Quickfit ondervloer voldoet het aan de voorgeschreven 10dB geluidsnorm en het is tevens een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming.

Novilon

Novilon kun je het beste omschrijven als verend vinyl of vinylvloerbedekking. Het wordt ook wel de stille vloer genoemd door de geluiddempende werking die je direct na het installeren merkt. Novilon vermindert contactgeluid zo dat de onderburen geen last meer hebben van bijvoorbeeld loopgeluiden. Het wordt in Nederland geproduceerd en is verkrijgbaar in twee varianten; kamerbreed vinyl en pvc stroken of tegels. Een Novilon vloer is soepel, veerkrachtig, voelt niet koud aan de voeten, is geluiddempend, tot 40m2 los te leggen en heel eenvoudig te onderhouden.

Kies je voor een Novilon vloer, dan heb je een vloer die anders is dan andere vinylvloeren. Een Novilon vloer heeft bijvoorbeeld Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hierdoor komen eventuele dessins en structuren ook nog eens goed tot hun recht. Daarnaast is Novilon kamerbreed te verwerken, dus geen vervelende naden zichtbaar.

Novilon pvc stroken of tegels

Hou je van een robuuste en wat doorleefde uitstraling? Ook dit is mogelijk met de pvc stroken en tegels van Novilon. Met dit product lijkt het net of je een echte houten vloer of tegelvloer hebt. Geen strook is hetzelfde, met of zonder v-groef verkrijgbaar en met de extra matte finish is een vloer met Novilon pvc stroken niet van een echte houten of stenen vloer te onderscheiden!

Zo wordt het toch mogelijk om de uitstraling van een houten vloer te combineren met vloerverwarming. En wat dacht je van de badkamer? Onder bepaalde voorwaarden is Novilon ook geschikt om hier te leggen. De Novilon pvc stroken collectie omvat 40 varianten waaronder hout, steen en abstracte dessins. Door de flex-technologie zijn de stroken en tegels maatvast en is hij gemakkelijk te leggen.

Benieuwd naar de collecties en mogelijkheden? Op de website van Forbo, zijn alle collecties en ook de verkooppunten te vinden. Tevens kan je op de website gratis stalen aanvragen, of via de unieke vloerplanner een foto uploaden van je eigen interieur en zelf experimenteren met een vloer naar jouw keuze.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Esther Fagel op 9 december 2018 om 22:36

Ik heb een vraag: kan marmoleum op een ouderwetse houten ondervloer gelegd worden. Dus er zit geen beton onder, maar alleen hout en dan een kruipruimte onder de gehele woonkamer loer.

>

vtwonen op 16 januari 2019 om 16:32

Beste Esther,
Bij het leggen van een vloer is een egale ondervloer belangrijk. Wij raden altijd aan om advies te vragen aan een specialist in de winkel waar je de vloer wilt kopen. Succes!
Hartelijke groet,
vtwonen

>

Anoniem op 4 december 2016 om 11:43

indien mogelijk zou ik gaarne van u informatie willen ontvangen welk vloerbedekking ik zou moeten i.v.m met een electrische rolstoel

>

Anoniem op 18 januari 2016 om 11:29

Ik wens graag informatie over het bekleden van onze trap, 13 treden, met overloop van plm 1,5 vierk. meter, met marmoleum, In Belgie.
Wie kan dit verzorgen? dank en groet, Wiebe

>

Anoniem op 12 januari 2016 om 15:26

Wij hebben in onze appartement voor een paar jaar geleden, novilon in onze slaapkamer laten leggen. Zij is, nadat de betonvloer eerst geëgaliseerd is, rechtstreeks op deze kale betonvloer gelijmd om verschuiving te voorkomen. Eerste half jaar bleef het maar ruiken, wat nu weg is. Ik zal het nooit weer nemen en aanbevelen, daar het erg koud aanvoelt, als je met je blote voeten er op loopt, Is dit normaal?

>

Anoniem op 13 januari 2016 om 08:27

Beste, jammer te horen dat de liefde tussen jou en je vloer wat bekoeld is. Zonder vloerverwarming kunnen we ons best voorstellen dat het wat koud aanvoelt. Maar dat is met veel vloeren zo. Mocht je echt specialistische informatie willen inwinnen, dan is het verstandiger om bij Forbo zelf aan te kloppen: http://www.forbo.com/flooring/nl-nl/thuis/p0c3gt Zij kunnen je alle ins en outs verklappen.

>

Anoniem op 26 maart 2015 om 18:40

Jullie vragen om een reactie...maar mag ik hier ook om vrijblijvend advies vragen? Ik woon in een huurflat, met een woonkamer boven de kelderruimte van het gebouw. Tot 2x toe vertoont de vloerbedekking (tapijt met ondertapijt) rimpels/plooien, ongeacht winter of zomertijd. Dit gebeurt sinds verwarmingspijpen in genoemde kelderruimte werden geïsoleerd. Er is een specialist van het woningbedrijf langsgekomen met meet apparatuur, vanwege vermeend vochtprobleem. Dit blijkt - volgens de meting - niet het geval. Wel is er sprake van een zgn. "koude-brug" die dit mogelijk veroorzaakt. Vraag is nu welke soort vloerbedekking is de beste keuze om de sowieso koude vloer tegen te gaan en ter voorkoming van bovengenoemd probleem?
Vloerverwarming is om budgettaire reden, en om reden van het feit dat dit een huurflat betreft,geen optie.
In afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet

>

Anoniem op 8 april 2015 om 10:33

Beste Nienke, helaas hebben we bij vtwonen niet genoeg handen om particuliere adviezen te geven. Onze stylisten hebben hun handen vol! Wel hebben we een goed adres waar je voor stylingadvies terecht kunt: Stijlbon.nl. Zij geven advies en kunnen je op weg helpen met inspiratie. Vergeet ook geen foto's, dat maakt alles meer visueel waardoor er beter advies gegeven kan worden. Succes!

>

Anoniem op 3 maart 2015 om 12:50

Pvc is absoluut niet geluiddempend voor (onder) buren. Laminaat met een goede ondervloer is veel stiller

>

Anoniem op 21 februari 2015 om 16:06

Ik zou heel graag willen weten welke vloer op de bovenstaand foto staat. Volgens mij zijn het Novilon PVC stroken, maar ik zou ook heel graag weten welke. We willen deze vloer namelijk heel graag in onze nieuwe woonboot.

>

Anoniem op 2 maart 2015 om 09:15

Beste Irene, dit zijn inderdaad Novilon PVC stroken. We kunnen de vloer helaas niet meer terugvinden op de website van Forbo. Ook durven we niet te zeggen of de vloer het nummer W66065 of W60063 draagt. Misschien kun je voor de zekerheid nog even bij Forbo zelf informeren. Succes!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties