WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vloer make-over bij Martine en Wouter

Een smetteloze vloer hebben Martine en Wouter al jaren niet meer gezien. En van die donkere kleur hadden ze na vijf jaar ook genoeg. Een voicemail op vakantie bracht de verlossing: ze hadden een nieuwe vloer gewonnen! “De kamer lijkt ineens veel groter en lichter.” (in samenwerking met Forbo)Woonkamer vloer

Botanisch hoekje

Vloer slaapkamer

Een nieuwe vloer

“We hadden eerst een donkere Wenge-vloer”, vertelt Martine. “Hij was zo donker dat je er alles op zag. We hebben een kat die flink wat haren verliest, dus je kon – als je wilde – elk uur wel stofzuigen. Elk krasje was zichtbaar. Liet je iets op de vloer vallen, dan zat er gelijk een deuk in. Als je met natte voeten op de vloer liep zag je elke stap. Hij werd nooit helemaal schoon.” Martine en haar vriend Wouter hadden hun vloer al vijf jaar. “Op een gegeven moment merk je wel dat het geen goede vloer is.” Genoeg redenen dus voor het stel om mee te doen met de winactie van vtwonen en Forbo. “Onze nieuwe vloer moest licht zijn – het oude exemplaar was heel donker en maakte de ruimte optisch nogal klein. Voor ons was het ook belangrijk dat de nieuwe vloer onderhoudsvriendelijk is en dat je er niet snel krassen en vlekken op ziet. En ook dat het een ‘stille’ vloer is: onze oude vloer was flink gehorig. Zelfs als je op sportschoenen liep.” Op vakantie in Kroatië hoorden Martine en Wouter het goede nieuws: hun wens zou uitkomen. “Ik moest het bericht een paar keer lezen, want ik kon het gewoon niet geloven”, vertelt Martine. “Onze vakantie kon toen helemaal niet meer stuk natuurlijk.”

Groot verschil

Samen met stylist Leonie zijn Martine en Wouter naar Forbo gegaan om de nieuwe vloer uit te zoeken. “We hebben een top drie gemaakt en uiteindelijk thuis besloten welke het zou worden. Ook voor de slaapkamer mochten we een nieuwe vloer uitkiezen. Beneden gingen we voor Forbo Allura in de kleur Natural Giant Oak en boven voor een vloer in betonlook in de tint Natural Concrete.” Het vtwonen- en Forboteam ging voor Martine en Wouter aan de slag – met een mega-metamorfose als resultaat. “Het is een verschil van dag en nacht. De kamer is nu een stuk lichter. Daardoor lijkt het wel alsof de huiskamer groter is. De nieuwe vloer geeft echt een ruimtelijk effect. Daarnaast oogt de kamer ook opgeruimd, omdat de meubels er mooi op uitkomen. Onze mooie leren bank in cognackleur bijvoorbeeld, die valt nu meer op.”

Plantenjungle

“We hebben ook een mooi erfstuk, een wijnvat van donker hout. Op de Wenge-vloer zag je die bijna niet. Leonie heeft ervoor gekozen om van een meubel, dat ik heb gemaakt tijdens mijn opleiding interieurarchitectuur, het pronkstuk van de kamer te maken. Ze heeft ‘m vol gezet met groen en er een plantenjungle van gemaakt. De kast zelf valt ook veel meer op met de lichte vloer.” “De nieuwe vloer is ontzettend fijn. Ten eerste zie je er veel minder op: als de kat langsloopt, spot je niet gelijk een heel spoor van haren. De vloer is bovendien stiller. Ook glijden we niet meer uit: door de structuur van de vloer is deze minder glad. De grote planken laten het een beetje lijken op een kasteelvloer.”

Bron: in samenwerking met Forbo

nog meer: Voor iedereen een vloer