WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vloer kiezen, zo doe je dat

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Niet onbelangrijk daar een weloverwogen keuze in te maken. Houd je van strak met een edgy randje, ga je voor klassiek of toch voor een natuurlijke look? Ontdek welk type vloer bij jou, je leefstijl én interieur past. (in samenwerking met Forbo)

Licht houten vloer
Vloer white autumn oak

Vloer kiezen

In je zoektocht naar een nieuwe vloer zijn er een hoop keuzes te maken. Van materiaal en type tot afwerking en kleur. Hout is over het algemeen warm en steen geeft een stoere look aan een ruimte. Een pvc-vloer is met de hout en steen dessins niet van echt te onderscheiden, comfortabel, geluiddempend en onderhoud is een fluitje van een cent. Maar dan de kleur, die is sfeerbepalend en geeft voor een groot deel een gezicht aan je interieur. Wij hebben vijf vloeren uitgekozen die elk een eigen sfeer neerzetten, welke is jouw favoriet?

1. Warm

Kies je voor een vloer met een warme ondertoon dan zit je al snel goed. Speel met de kleurnuances in de planken en mix ze met design-meubels in sprekende kleuren als okergeel, koperoranje of zeeblauw. Verschillende houten meubels in huis? Geen nood, de ton-sur-ton mix van houtsoorten zorgt juist voor een rijk geheel. Een handige truc: probeer overeenkomsten te vinden in de nerven voor meer samenhang. De White Autumn Oak heeft een warme ondertoon die overal bij past. De kleurnuances geven de vloer een speels karakter.

lichtgrijze vloer
Vloer rustig anthracite oak

2. Klassiek

Donkere vloeren winnen steeds meer terrein in interieurland, niet zo gek ook want je haalt er in één klap een statement mee in huis. Een donkere vloer is bij uitstek geschikt om te combineren met een landelijke linnen plofbank of een klassieke oorfauteuil. Ben je wat meer van de strakke vormen? Een donkere tint vloer gaat ook goed samen met staal, zwart of hoogglans wit.

Tip: wil je een kamer ruimer laten lijken, leg de vloerstroken dan in de breedte, met Forbo Allura is dit een fluitje van een cent.

lichtgrijze vloer met witte details
Vloer white giant oak met speelgoedauto en blauwe regenlaarsjes

3. Licht

Het is misschien een beetje durven, maar wie eenmaal voor een lichte vloer kiest wil niet anders meer. Een lichte vloer als White Giant Oak doet een ruimte groter lijken, maar kan gecombineerd met veel wit ook kil ogen. Kies daarom ook voor contrast: een geleefde ijzeren locker of zwarte kuipstoeltjes creëren een spannend effect. Een wand geschilderd in donkergrijs of armygreen kan hierbij ook wonderen doen.

4. Betonlook

Een betonlook vloer in een neutraal grijze kleur heeft als voordeel dat het met iedere stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, meer de design kant op gaat of toch kiest voor basic met een industrieel randje. Vul deze vloer aan met licht hout, rieten stoeltjes, een geschuurde leren bank of witte kuipstoelen, succes verzekerd!

zwarte vloer
Vloer black slate met witte keuken en houten tafel

5. Stoer

Een zwarte vloer is de ideale basis voor een industriële sfeer in huis, maar kan een ruimte ook kleiner en donkerder doen lijken. Kies voor meubels in warme tinten (hout, riet en rotan), voeg sprekende kleuren toe en vergeet ook de styling niet. Dat gekke vintage schilderijtje of die bijzondere fabriekslamp maakt de sfeer helemaal af. Tip: een pvc-vloer is comfortabel én kan gecombineerd worden met vloerverwarming, nooit meer koude voeten dus!

Bron: in samenwerking met Forbo

nog meer: Voor iedereen een vloer