WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je tegels voor jouw nieuw aan te leggen tuin

Ze zijn praktisch, vlekbestendig, makkelijk in onderhoud, duurzaam én mooi om te zien. Kies je voor keramische tegels in je tuin dan kies je voor stijl en comfort, de ideale basis voor jouw nieuw aan te leggen terras. Maar voor welke buitenvloer ga je en waar moet je op letten? Wij helpen je op weg. (in samenwerking met Douglas & Jones)

Maak een wensenlijst

Ga je een nieuwe tuin aanleggen, dan begin je bij de basis. Prettig, want alles is nog mogelijk, maar ook lastig, want waar let je op? Start met een wensenlijstje: wat zie je graag terug in de tuin? Wil je buiten kunnen eten of juist lekker loungen? Waar komt de zon op en is er ook voldoende schaduw? Bedenk of je verschillende kleine zitplekken wilt creëren of juist een groot terras. Sta ook even stil bij de stijl. Ga je voor basic en strak of toch voor het nieuwe klassiek? Met keramische buitentegels kun je in ieder geval alle kanten op. In XL formaat, met dessin of speels gemixt, aan jou de keuze.

Kies voor ruimte

Kies je voor een groot formaat buitentegel dan lijkt je tuin optisch een stuk groter. Zoals één van de Solostone tegels van vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones. Met een afmeting van 92×92 cm indrukwekkend groot en een echte blikvanger voor op het terras. Door het XL formaat zijn er minder voegen nodig, dit zorgt niet alleen voor een rustig geheel, maar maakt de tegel ook minder kwetsbaar. Door het slimme draagsysteem kun je ook prima een balkon of dakterras met Solostone betegelen, hoogteverschillen opvangen of kabels en leidingen wegwerken.

Mix and Match

Ultralicht, maar zo sterk als steen, dat zijn de duostone buitentegels by Douglas & Jones. Slechts 17 kilo per tegel, dus gemakkelijk toe te passen en te verwerken. De duostone Uni tegel Belgium Stone Bumpy Grey heeft de looks van Belgisch hardsteen, maar de voordelen van een sterke keramische tegel. Ook zijn er duostone tegels met vintage dessins in zwart-wit of grijstinten. Combineer ze willekeurig door elkaar, kies voor één patroon of mix met de verschillende kleuren.

Creëer eenheid

Maak van je buitenruimte een verlengde van je huis door zowel voor de binnen- als buitenvloer te kiezen voor dezelfde tegels. Het vergroot je leefgedeelte met een paar meter, brengt rust én laat de beide ruimtes goed op elkaar aansluiten. Denk bijvoorbeeld eens aan een ‘vloerkleed’ patroon van tegels onder de buitentafel of bij de loungehoek op het terras. Of combineer een rustige uni tegel binnen met een speels dessin op het terras.

Ga voor gemak

De keramische buitentegels van vtwonen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook hartstikke praktisch. Deze buitenvloeren vragen weinig onderhoud, dus de hogedrukreiniger mag in de schuur blijven. Waterkringen en vetvlekken maken geen kans, rode wijn en koffie trouwens ook niet. De tegels zijn net zo gemakkelijk schoon te maken als de vloertegels binnen. Ook niet onbelangrijk: de tegels zijn kras- en slijtvast, vorstbestendig, duurzaam en behouden hun kleur, zelfs met de felste zon.

Bron: in samenwerking met Douglas & Jones

nog meer: vtverbouwen