kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 3 stappen naar een nieuwe slaapkamer

Hoe je je slaapkamer indeelt, is heel persoonlijk en afhankelijk van veel factoren. Zo maak je van een ratjetoe aan spullen een droomslaapkamer.

slaapkamer-bed-indelen

Stap 1

Maak een moodboard. Verzamel knipsels van interieurs die je aanspreken. Dat kunnen ook beelden van woonkamers zijn; het gaat erom dat duidelijk wordt welke woonstijl je mooi vindt. Bedenk wat je comfortabel en rustgevend in een slaapkamer vindt. Laat ook je voorkeur voor kleuren en materialen terugkomen in het moodboard.

Stap 2

Maak een plattegrond op papier of online, bijvoorbeeld met de ‘Homeplanner’ op www.ikea.nl. Zet ook deuren (inclusief draairichting) en ramen op je tekening. Je kunt nu gaan schuiven met de verschillende elementen. Controleer voordat je gaat inrichten waar stopcontacten, lichtpunten en eventueel een aansluiting voor de televisie zitten. Deze elementen kunnen van invloed zijn op de indeling van de slaapkamer.

Stap 3

Nu je hebt bepaald waar de meubels moeten komen, kun je kijken of je één of meerdere wanden op de slaapkamer gaat voorzien van kleur of een behang. Houd daarbij rekening met de lichtinval en de grootte van de kamer.

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen