WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo haal je de perfecte kastenwand in huis

Een goede kast komt altijd van pas. En met dit stappenplan haal je jouw perfecte kast in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kastenwand?

hoge-kastenwand-op-maat-findio

Kies jouw kastenwand

Stap 1
Hoeveel spullen heb je eigenlijk? Haal alles tevoorschijn, van groot tot klein en sorteer het. Dit kun je op persoon, functie of kamer doen. 
Pak dit kamer voor kamer aan.

Stap 2
Wat kan er weg? Geef overbodige spullen aan een ander of breng ze naar de kringloopwinkel om ruimte te maken. Hanteer bijvoorbeeld een periode van twee jaar; wat heb je de laatste twee jaar niet meer aangeraakt? Dat kan dan wel weg.

Stap 3
Bedenk wat voor kast(en) je nodig hebt. Bepaal de afmeting, materiaal, stijl, en of je open of dicht wilt 
opbergen.

Stap 4
Probeer vooruit te kijken en koop op de groei. Kies voor een kastensysteem wat makkelijk aan te vullen is of koop niet één maar twee schoenenkasten. Zo heb je zeker ruimte voor de volgende collectie zomerslippers.

Handig!

  • Door lades of (draad)mandjes te gebruiken, benut je veel meer kastruimte en kun je overal makkelijker bij dan met vaste planken.
  • Deel spullen die je elke dag nodig hebt in op reikhoogte (van heup tot oog). Dat wat je af en toe gebruikt kan onderop. Spullen die je zelden gebruikt kunnen de hoogte in.
  • Label dozen en manden of schrijf op wat waar opgeborgen is, of plak er desnoods foto’s op van 
wat er in zit; vooral handig bij schoenen!

Kastenwand op maat

Deze kastenwand is speciaal ontworpen voor deze hoge, niet-alledaagse ruimte. Groot voordeel van meubels op maat maken, is dat je de ruimte voor 100% kunt benutten en helemaal naar je eigen behoefte kunt aanpassen. Deze kast is door een ontwerpbureau ontworpen en door een timmerman gemaakt. Mocht je zo’n grote kast willen, dan is het aan te raden daar een professionele timmerman voor in te schakelen. Zo’n grote kast moet zeer stevig en solide zijn en niet kunnen omvallen.

Bron: vtwonen home guide 2015.

nog meer: vtverbouwen