WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wat je wilt weten over gootstenen en kranen

Een keuze voor gootstenen en kranen lijkt vanzelfsprekend, maar ze zijn gezichtsbepalend voor je keuken. Er is verschil in onder meer materialen, vormen en kleuren. De volgende materialen komen het meest voor:

gootstenen en kranen

Materialen

RVS
Roestvrijstalen gootstenen zijn in allerlei vormen, afmetingen en prijzen te koop. Het materiaal heeft veel voordelen: het is een duurzaam, hittebestendig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Keramisch
Je kunt ook voor een traditionele keramische gootsteen kiezen. Deze gootsteen kan tegen een stootje en is hittebestendig. Een spoelbak van aardewerk geeft de keuken een meer landelijke uitstraling.

Keukenkranen

Een kraan moet functioneel, gemakkelijk in gebruik zijn en er daarnaast mooi uitzien. In een minimalistische keuken kun je beter kiezen voor een ééngreepskraan met strakke lijnen. In een traditionele keuken komt een tweegreepskraan beter tot zijn recht.

Eengreepskraan
Deze kraan kun je met één hand bedienen om de waterhoeveelheid en de temperatuur te regelen.

Tweegreepskraan
Deze kraan heeft twee grepen om het warme en koude water te bedienen.

Horecakraan
Heeft een stoere uitstraling en is praktisch in gebruik. De kraan is uitneembaar en maakt het schoonmaken en bereiden van eten nog gemakkelijker. Het water komt precies waar je het wil hebben.

‘Altijd heet water kraan’
Altijd kokend water bij hand? Integreer een Quooker in je keuken en je hoeft nooit meer met keteltjes aan de gang

Bron: vtwonen home guide 2015.

nog meer: vtverbouwen