WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zó mooi is een keuken van warme, natuurlijke materialen

De wens van de bewoners van deze keuken? Een keuken die niet alleen een strakke uitstraling heeft, maar tegelijkertijd warm en luxe oogt. Dat kregen ze voor elkaar met notenhouten blad en frontjes, en als blikvanger een kookeiland van kwartscomposiet. Een keuken met een hoge wil-ik-hebben factor.

In samenwerking met Cosentino

Het eetgedeelte van het eiland is uitgevoerd in hetzelfde notenhout als de keukenwand. In de zijkant van het eiland is een wijnkoelkast weggewerkt.
Het kwartscomposiet van Silestone is waterafstotend en bestand tegen vlekken, stoten en krassen.
Het kwartscomposiet loopt door in de nis, waardoor het contrast met het hout extra opvalt.

Natuurlijk kwarts

De bewoners kozen voor een keuken met een kookeiland van kwartscomposiet. Een bijzonder materiaal, want het bestaat voor meer dan negentig (!) procent uit natuurlijk kwarts. Daardoor is het waterafstotend én goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen. Handig! Enthousiast? De keuze is reuze want je kunt kiezen uit maar liefst negentig verschillende kleuren. Hier is de kleur Eternal Calacatta Gold gebruikt, vanwege de luxe look die het geeft – geïnspireerd op een exclusieve Italiaanse marmersoort. Op de witte ondergrond wisselen karakteristieke grijze aders en goudkleurige details elkaar af. De aderpatronen zijn verspreid over de hele plaat en lopen door tot in de randen. Chic!

Wouter Schröder van Schröder Interieur ontwierp de keuken. ‘Mooi is dat het kwartscomposiet ook doorloopt in de nis waar gespoeld wordt. Deze nis zit in een keukenwand met notenhouten frontjes, die bovendien warmte aan de strakke look toevoegt. Het notenhout past perfect bij de kleur Calacatta Gold omdat de kleur bruin ook weer in de aders terugkomt.’

Het Silestone eiland verbindt alle elementen in de ruimte

met elkaar

Samen aan de bar

Het spoelgedeelte zat vroeger ook al in de nis, maar ertegenover stond een halfhoge kastenwand als een blok in de ruimte. Door hier het eiland te plaatsen, ontstaat er veel meer verbinding met de rest van de ruimte. Het bargedeelte van het eiland is van notenhout, wat het keukeneiland mooi met de kastenwand verbindt. De afzuiger is in het nieuwe verlaagde plafond verwerkt en communiceert ‘smart kitchen’ met de kookplaat. Extra voordeel van het verlaagde plafond: je kunt de verlichting precies daar aanbrengen waar jij dat wil.

Het blad in de kleur Eternal Calacatta Gold heeft grijze aders en goudkleurige details.
Aan het eiland is een houten bar gemaakt om gezellig samen aan te zitten.

Strak, warm en luxe

Wouter Schröder: ‘De bewoners hadden zelf al goed nagedacht over de indeling en de kleuren. Wij hebben ervoor gezorgd dat hun Pinterest moodboard op de juiste manier vertaald werd. Omdat het hun wens was om tijdens het koken bij elkaar te kunnen zitten, is in het eiland een klein bargedeelte gemaakt om aan te kunnen borrelen terwijl je aan het koken bent. De wijnkoelkast is bewust aan deze kant weggewerkt in het eiland omdat hier ook een kleine zithoek is.’ Het luxe gevoel van de keuken wordt benadrukt door de Miele apparatuur uit de M Touch-lijn. Strak, warm en luxe, dat zijn de kernwoorden waar het in deze keuken om draait.

Ook zo’n geweldig kookeiland van kwartscomposiet? Of ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Kijk eens op de website van Cosentino voor alle mogelijkheden.

nog meer: vtverbouwen