WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame badkamer

In tijden van stijgende energieprijzen en met het oog op het milieu, kun je met een nieuwe badkamer een stap in de goede – groene! – richting zetten. Hoe? Door te kiezen voor een duurzame badkamer. 

duurzame badkamer met bad

Bewuste keuze

Kies voor materialen die te recyclen zijn en let er bij de aanschaf van kranen, toilet en douchekop op dat deze energiezuinig en waterbesparend zijn. Baden gemaakt van kunststof (acryl) belanden uiteindelijk op de vuilnishoop, terwijl een bad gemaakt van gietijzer of staal kan worden hergebruikt. En wist je dat als je een bad neemt, je ongeveer 80 liter water verbruikt tegenover 30 tot 50 liter voor een douchebeurt? Water besparen kun je ook op het toilet. Elke keer als je een conventionele stortbak leeg laat lopen, gebruik je 9 liter schoon drinkwater. Kies je voor een model met een dubbele spoelknop, dan breng je de waterstroom terug tot een zuinige 2 tot 4 of 4 tot 6 liter.

Idee: in de toekomst kijken kan niemand, maar probeer je van tevoren een beeld te vormen van hoe je leven er over vijf of tien jaar uit zou kunnen zien. Tenslotte moet een badkamer toch minimaal tien jaar meegaan

nog meer: vtverbouwen