vtwonen

6 tips voor jouw woonkamer make-over

Is jouw woonkamer toe aan een make-over? Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Welke ingrepen zijn er nodig, wat kun je zelf en wat laat je doen? Wij helpen je op weg. (promotie)

Woonkamer make-over

1. Klaar voor de start

Wat heeft de ruimte nodig? Een andere kleur op de muur, of juist een ingrijpende aanpassing zoals openslaande deuren of een uitbouw? Laat je inspireren door woonbladen, social media en natuurlijk vtwonen.nl/tv. Maak een moodboard van jouw ideale kamer.

2. Openslaande deuren

Openslaande deuren zorgen voor meer lichtinval en doordat je de tuin meer bij de kamer betrekt wordt de kamer optisch ruimtelijker. Laat minimaal drie aannemers een offerte uitbrengen en bekijk of je geld kunt besparen door zelf de deuren online te bestellen. In het artikel ‘Verbouwen’ lees je hoe het traject met de aannemer verloopt.

3. Meer ruimte

Een uitbouw is een ingrijpende verbouwing waarbij je aan veel dingen moet denken: het isoleren van de ruimte, de dakbedekking, de ramen, de afwerking, en de binnenkant van de aanbouw. Daarnaast moet er een fundering worden aangelegd. Een aanbouw betekent vaak ook dat de hele benedenverdieping wordt opgeknapt, zodat de vloer doorloopt, de wanden hetzelfde zijn enzovoort. Een kostbare verbouwing, maar wel een die de waarde van je huis vergroot. Een zinvolle investering dus, ook als je daar eerst geld voor moet lenen.

4. Terug in oude stijl

In een ouder huis breng je de sfeer van toen terug door bijvoorbeeld de en-suitedeuren terug te plaatsen, het glas-in-lood te laten repareren of een oud balkenplafond in ere te herstellen. De ene klus zul je zelf kunnen doen, voor de andere heb je een aannemer, of een expert nodig.

5. Lichtplan

Wil je de sfeer in de woonkamer aanpakken, start dan met een lichtplan. Begin met het maken van een plan voor de basis- en praktische verlichting. Ga daarna verder met de sfeerverlichting.

6. Snel effect

Niet elke metamorfose hoeft uit te monden in een ingrijpende verbouwing. Snelle sfeerbrengers zijn bijvoorbeeld ook:
– Nieuwe deuren
– En mooie radiatorombouw
– Een brede vensterbank
– Hoge plinten
– Een frisse kleur op de wanden of een mooi behang.

Let op! Geld lenen kost geld

De financiën

Om de verbouwing van de woonkamer te bekostigen heb je uiteraard financiële middelen nodig. Als je die niet op de spaarrekening hebt staan, is het een mogelijkheid om een lening af te sluiten. Belangrijk is dat je je zorgvuldig laat voorlichten, en je je bewust bent van de kosten die een lening elke maand met zich meebrengt. Op de site van online financieringsmaatschappij Findio lees je precies wat jouw mogelijkheden zijn.

Over Findio

Findio biedt je de mogelijkheid om zélf – online – een lening aan te vragen, zonder advies. Op Findio.nl bekijk je zelf welke lening het beste bij jou past. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, lees je of je voor een lening in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvang je binnen 30 minuten een geheel vrijblijvende offerte in je mailbox.

Nieuwsgierig geworden naar de ervaring van andere Findio-klanten? Lees hun beoordelingen, Findio scoort hoog op klanttevredenheid!

Bron: in samenwerking met Findio


Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Rob op 30 december 2016 om 09:03

Weet iemand wat het merk/type is van de twee zwarte hanglampen?

>

vtwonen op 9 januari 2017 om 07:39

Beste Rob, helaas hebben we geen informatie over deze lampen. Dit is niet ons eigen beeld, dus we kunnen het helaas ook niet achterhalen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties