vtwonen

Verbouwen: zo betaal je dat

Je ziet het helemaal voor je: na de verbouwing is jouw (toekomstige) huis perfect. Maar hoe ga je die verbouwing eigenlijk betalen? Heb je eigen geld, of kies je voor een lening? (promotie)

verhuizen_financiering

Bouwdepot

Nog niet zo lang geleden was een verbouwing niets om je zorgen over te maken. Een nieuwe keuken? Nieuwe badkamer? Uitbouw? Je kon de kosten gewoon in de hypotheek van je huis meenemen. Wilde je je huidige huis verbouwen? Dan werd de hypotheek verhoogd. Oftewel: een bouwdepot. Een stukje extra hypotheek dat je niet nodig had om het huis te kopen, maar dat je vrij kon gebruiken zolang het geld maar aan het huis werd besteed.

Doordat er vaak werd gekozen voor een bouwdepot, was de hypotheek van veel woningen, hoger dan de marktwaarde. De regering heeft in 2013 maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen meer geld lenen dan hun huis waard is.

Maximale hypotheek

Inmiddels bestaat dat bouwdepot vrijwel niet meer. In 2016 kun je nog een hypotheek afsluiten voor 102% van de marktwaarde van het huis. In 2017 voor 101% en vanaf 2018 kun je tot voor 100% van de marktwaarde een hypotheek krijgen.

Let op! Geld lenen kost geld

De financiering

Wie z’n toekomstige of huidige huis wil verbouwen, moet die klus dus op een andere manier financieren. Dat kan met eigen geld, door de overwaarde van je huidige woning te gebruiken (indien mogelijk) of door een lening af te sluiten. Online financieringsmaatschappij Findio helpt je graag op weg. Op Findio.nl kun je eenvoudig de calculatiecheck doen en berekenen hoeveel jij –verantwoord- kunt lenen.

Over Findio

Findio biedt je de mogelijkheid om zélf – online – een lening aan te vragen, zonder advies. Op Findio.nl bekijk je zelf welke lening het beste bij jou past. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, lees je of je voor een lening in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvang je binnen 30 minuten een geheel vrijblijvende offerte in je mailbox.

Nieuwsgierig geworden naar de ervaring van andere Findio-klanten? Lees hun beoordelingen, Findio scoort hoog op klanttevredenheid!

Bron: in samenwerking met Findio
Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties