vtwonen

10 vragen aan de stylist

Wie de Findio Verbouwcoach inschakelt, kan onder andere een professionele stylist inhuren. Hij of zij kan je adviseren over kleur- en materiaalgebruik, maar ook over de indeling van een ruimte. We vroegen interieurstylist Esther Jostmeijer hoe dat in zijn werk gaat. (in samenwerking met Findio)

Vragen aan stylist

1. Wat kun je verwachten als de stylist voor het eerst bij je thuis komt?

“Bij het eerste consult maak je kennis met de stylist en fotografeert ze de ruimte waar het om gaat. Het is heel belangrijk om in de sfeer van de bewoners te komen: welke smaak hebben jullie, wat is jullie woonstijl, etc.? Je hebt een gesprek met elkaar van hooguit een uur. Daarna maakt de stylist een Pinterestbord met een korte toelichting op papier. Naar aanleiding hiervan kun je beslissen of je een vervolgafspraak wilt.”

2. Wat kun je voorbereiden voordat de stylist komt?

“Je hoeft niets voor te bereiden, maar als je dat wel graag doet, kun je bijvoorbeeld al wat plaatjes opzoeken die je mooi vindt. Zo kun je laten zien wat jouw smaak is. Als je heel specifieke wensen hebt, is dat handig. Met wat jij laat zien, kan de stylist verder denken. Zij zal altijd net een stapje verder gaan dan je zelf bedenkt.”

3. Hoe ontdekt de stylist welke stijl bij jou past?

“Het is belangrijk dat de stylist naar je toe komt om te ervaren hoe de ruimte is en wie jij bent. Je hoeft niet te kiezen voor één stijl. Het kan juist heel leuk zijn om stijlen te mixen. Dan krijg je dat huiselijke gevoel met eigen spullen en een aantal nieuwe items. Dat maakt het persoonlijk.”

4. Wat zijn de ‘stylingfouten’ die je vaak ziet?

“Wat je nog steeds veel ziet, is dat mensen twee dezelfde vaasjes naast elkaar neerzetten of dezelfde planten. Dat is nu toch wel een stylingfout. Een andere valkuil is je beperken in kleur, omdat roze bijvoorbeeld je favoriete kleur is. Je krijgt dan een roze kussentje, een roze vaasje, en een roze bordje… Het is niet echt fout, maar het kan veel leuker.”

5. Hoe voorkom je deze fouten?

“Probeer out of the box te denken en huur een stylist in. Die gaat verder dan je zelf durft en heeft het inzicht. Ik hoor altijd ‘Daar was ik zelf nooit op gekomen!”

6. Een verbouwing gaat over het veranderen/vergroten van een ruimte. Hoe brengt een stylist de sfeer aan?

“Sfeer breng je met persoonlijke spullen, accessoires en planten. Zeker die persoonlijke spullen moet je respecteren. Die zijn heel belangrijk.”

7. Wat kun je van de stylist verwachten als je de Findio Verbouwcoach inschakelt?

“Dat je een prof in huis haalt. Dat is misschien wel het belangrijkste. Je werkt met een professionele stylist die weet wat ze doet. Dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Het is echt een vak.”

8. Houdt de stylist rekening met de laatste trends of kiest ze voor een tijdloos ontwerp?

“Dat hangt een beetje van de klant af. Het is niet zo dat we alleen maar trends volgen. Maar die laatste trends kunnen wel net dat extra sfeertje geven. Het moet hoe dan ook altijd aansluiten bij de klant.”

9. Wat is het eindresultaat van de opdracht?

“Dat is afhankelijk van de wens. In eerste instantie krijg je een Pinterestbord. Huur je naar aanleiding daarvan de stylist in, dan kan ze bijvoorbeeld een moodboard maken met een uitgebreid kleuradvies. Het allerbelangrijkste is dat de klanten echt weer blij zijn met hun huis.”

10. Wanneer ben jij zelf tevreden?

“Als ik het gevoel heb dat ik echt iets heb kunnen aangeven en de mensen heb kunnen verrassen en als de mensen tevreden zijn. En vooral als het net even verder is gegaan dan dat je oorspronkelijk had gedacht.”

Findio Verbouwcoach

Is jouw huis ook toe aan een make-over en kun je daar wel advies bij gebruiken? Dan is de Findio Verbouwcoach echt iets voor jou. Ook als je wilt verbouwen zonder te hoeven piekeren over het proces kan De Verbouwcoach je helpen stressvrij te verbouwen. Meer informatie over de Findio Verbouwcoach vind je hier.

Bron: in samenwerking met Findio

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

E.A. Assink Awad op 30 oktober 2018 om 16:26

Goedemiddag,

Zou een adviseur contact met mij kunnen opnemen? Het gaat over een woonkamer opknappen.

Vriendelijke groet,

A. Assink Awad

>

vtwonen op 1 november 2018 om 07:05

Beste, helaas zijn onze stylisten niet in de gelegenheid om persoonlijk advies te geven. Daar zijn ze te druk voor. Sorry! Je kunt wel contact opnemen met stylist Wendy Verhaegh via: https://wendyverhaegh.nl/

>

Lineke op 2 juni 2018 om 20:13

Hallo,
Is het ook mogelijk om alleen een stylist in te schakelen? Verbouwen is namelijk al gedaan.
Hoor graag van U.

Vriendelijke groet,
Lineke

>

Marianne op 9 februari 2018 om 01:46

Ik kijk graag naar alle plaatjes, maar ik zou zo graag een kort advies van een styliste hebben
Maar ik ben bang ( en dat is een keer gebeurd ) dat ze van alles aandragen en terugkomen en tekeningen opsturen, wat dan weer erg prijzig wordt!
Gewoon een kort een kort bezoek met advies zilver niet in! dat vind ik zo jammer!
Groeten,
Marianne

Shop suggesties

Inspiratie suggesties