WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor een veilig huis, ook als je er niet bent

Uit onderzoek van hettestpanel.nl* blijkt dat meer dan de helft van de mensen zich wel eens zorgen maakt over zijn huis, juist als er niemand thuis is. En met stip op één (34%) staat de angst voor een inbraak. We delen tips om je woning, tuin en alle dierbare spullen die erin staan, te beschermen. Het hele jaar door. (promotie)

interpolis

Zomer; vakantietijd

Het is vakantietijd. Een extra ‘populaire’ tijd voor inbraken. Want een onbewoond huis is een makkelijk huis om in te breken. Goed afsluiten dus. En zorg er altijd voor dat je huis bewoond lijkt, bijvoorbeeld door te werken met lichtschakelaars. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig via je smartphone. Met een app als de ThuisMeester oplossing bedien je slimme ledlampen op afstand. Waar je ook bent, je huis lijkt bewoond. Mensen die dit jaar een Inboedel- en Woonhuisverzekering van Interpolis afsluiten, ontvangen de ThuisMeester oplossing gratis. Verzekeringen van Interpolis zijn verkrijgbaar via Rabobank.nl.

Herfst; najaarsproof

De dagen worden korter, we gaan weer naar binnen. Een perfecte periode om je huis ‘najaarsproof’ te maken. Loop je huis eens helemaal na; dit is dé tijd om je meubels te verplaatsen, de kussens, plaids en kleden tevoorschijn te halen. Misschien heb je behoefte aan een andere kleur op de muur? Sla veel kaarsen in en laat je openhaard nakijken voor je weer gaat ‘stoken’. Toch rookontwikkeling in huis? Ontvang met de ThuisMeester oplossing een slimme melding op je smartphone.

Winter; binnen is het fijn

We kruipen onder onze plaid, steken kaarsjes aan en sluiten de gordijnen. Maar wist je dat cijfers aantonen dat het aantal inbraken in de winter stijgt? Een goed moment om eens na te gaan welke waardevolle spullen jij in huis hebt en hoe je die het beste kunt beschermen. Dierbare spullen kun je het beste opbergen in een veiligheidskluis. Let bij de aanschaf van een eigen veiligheidskluis op dat hij beschermt tegen diefstal én tegen brand.

Lente; we gaan weer naar buiten

In de lente wordt je tuin een verlengde van je huis. Met de daarbij behorende spullen; tuinsets die niet onderdoen voor je bankstel binnen, accessoires als kussens, buitenkleden, XL buitenkeukens, hangmatten en mooie beplanting in potten. Besef dat al deze spullen ook voor dieven aantrekkelijk zijn. Je tuin is misschien niet zo makkelijk ‘op slot’ te doen. Toch zijn er een aantal tips die je kunt toepassen om diefstal uit je tuin te voorkomen.

  • Nieuwe BBQ? Zet de verpakking niet zichtbaar bij het vuilnis maar maak de doos meteen klein en breng naar het oud papier.
  • Laat tuingereedschap niet slingeren, dan ligt het niet voor het grijpen.
  • Zet waardevolle spullen zoveel mogelijk in een schuurtje of garage. Die je uiteraard goed af sluit. Het is ook slim om te investeren in een goed slot voor je schuur, garage of tuinpoort.
  • Zet bankjes en ander meubilair met een ketting vast aan de buitenmuur.
  • Houd beplanting rondom je woning het liefst laag.
  • Grind is een goed waarschuwingssysteem. En het is tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Niet alleen mooi, maar ook slim!

Bron: in samenwerking met Interpolis. *Onderzoek en analyse uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.108 Nederlanders (juli 2016)

nog meer: veilig wonen