kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je dierbaarste spullen veilig in huis

Wat zou jij als eerste meenemen als je halsoverkop je huis moet verlaten? Een vraag die regelmatig voorbijkomt en waar jij ook vast wel eens bij stil hebt gestaan. De fotoalbums? Laptop? Je dagboek? Of toch dat souvenir van de reis die je leven veranderde? Financiële waarde of niet, sommige spullen in huis wil je kosten wat kost beschermen. (promotie)

interpolis

In de kluis

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je je dierbare spullen beschermen en veel spullen in huis kun je verzekeren. Maar sommige dingen krijg je niet terug als er brand- of waterschade ontstaat. In een kluis kun je je waardevolle spullen opbergen. Let er wel op dat hij beschermt tegen diefstal én tegen brand. Hoe goed de kluis bestand is tegen inbraak, wordt aangegeven door de indicatiewaardeberging. Het bedrag geeft aan hoeveel geld je veilig kunt opbergen in de kluis. De brandwerendheid geeft aan hoeveel minuten het duurt voordat de inhoud van de kluis beschadigt. Wist je dat je tegenwoordig ook een melding kunt ontvangen op je smartphone als er ergens in huis brand ontstaat? Een app als de ThuisMeester oplossing geeft je een seintje bij rook (maar ook bij waterschade). Zo ben je snel ter plekke om je spullen veilig te stellen en actie te ondernemen!

In de Cloud

Het is slim om back-ups te maken van bijvoorbeeld je (digitale) foto’s. Bewaar ook nog een externe schijf in een kluis of ergens buitenshuis. Een handige aanvulling hierop is de Cloud; de bestanden die je hierin zet zijn via internet bereikbaar, op welke computer je ook werkt.

Als je track-and-trace software op je telefoon, tablet en laptop installeert is het makkelijker deze op te sporen. Heb je ook wel eens gehoord van de site www.dnavaneensieraad.nl? Hier kun je stap voor stap je sieraden omschrijven. In het geval van diefstal kan de politie aan de hand van jouw omschrijving proberen de gestolen sieraden terug te bezorgen.

Is je verzekering op orde?

Zorg dat je inboedelverzekering up to date is. Dat wil zeggen; nieuwe, waardevolle aankopen moeten gemeld worden bij de verzekeringsmaatschappij. Zo weet je zeker dat je bij schade, diefstal of brand het correcte bedrag uitgekeerd krijgt. Bewaar ook altijd zoveel mogelijk bewijsstukken van je aankopen, denk aan foto’s, kassabonnen en garantiebewijzen. Je kunt waardevolle spullen ook merken met je postcode en huisnummer. Mocht er iets gesloten zijn (en worden teruggevonden!) dan heb je bewijs.

Bron: in samenwerking met Interpolis.

nog meer: veilig wonen