WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6 tips voor een zorgeloze vakantie

Vakantie geboekt? Check. Koffers ingepakt? Check. Alles wat je mee wilt nemen, is ingepakt. Maar heb je ook al stilgestaan bij wat je achterlaat? Precies, je huis. Wist je dat 69% van de mensen zich zorgen maakt over hoe ze hun huis achterlaten? Zo blijkt uit resultaten van hettestpanel.nl*. Juist tijdens je vakantie is het fijn om het thuisfront in de gaten te kunnen houden. Dat kan tegenwoordig zelfs vanuit je hangmat. (promotie)

Voorbereid op vakantie = veilig op vakantie

De laatste wasjes zijn gedraaid en je out-of-office staat aan: laat die vakantie maar beginnen! Bij het ultieme vakantiegevoel hoort zorgeloos genieten van zon, zee en lekker eten. Als je goed voorbereid op vakantie gaat, zullen je zorgen dan ook als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zorg er daarom voor dat je huis, net als jij, vakantieklaar is. Wij zetten 6 tips & tricks op een rijtje.

1. Social media

Een vakantie aankondiging op Facebook zetten? Of een foto van jou aan dat heerlijke strand op Instagram? Liever niet! Ook inbrekers weten hun weg op social media te vinden. Dit geldt trouwens ook voor offline-hints. Zet bijvoorbeeld je caravan liever niet op je oprit, maar pak je auto in en rijd daarmee vervolgens naar de caravanstalling om hem aan te koppelen en in te pakken.

2. Een lege deurmat

Belangrijk is dat je huis er levendig uitziet tijdens je afwezigheid. Uit resultaten van hettestpanel.nl blijkt dat 22%* van de mensen er daarom voor zorgt dat post tijdelijk stopgezet wordt. Je kunt ook de buurvrouw inzetten om de post weg te nemen en in de ochtend en avond de gordijnen open en dicht te doen. Kan ze ook meteen even de planten water geven én een oogje in het zeil houden. Handig!

3. Tijdschakelklok

Mogen we je voorstellen aan je nieuwe beste vriend: de tijdschakelklok. 42%* van de mensen zorgt ervoor dat er ’s avonds met een timer een lamp aangaat, blijkt uit resultaten van hettestpanel.nl. Zorg ervoor dat je dit niet alleen in de woonkamer doet, maar ook op de eerste etage. Niemand die door heeft dat je weg bent.

4. Ramen en deuren dicht

Het ligt voor de hand, maar we vergeten het allemaal wel eens; vergrendel je ramen en deuren. Wanneer een inbreker een deur of raam moet forceren, wordt de schade namelijk vergoed door de inboedelverzekering. Bij sommige verzekeraars ben je ook verzekerd bij inbraak zonder sporen. Weet jij wat je vergoed krijgt? Check dit!

5. Denk out of the box

Er zijn een heleboel kleine dingen die je makkelijk over het hoofd ziet als je op vakantie gaat. Heb jij bijvoorbeeld nog een ladder buiten staan? Dan maak je het inbrekers wel heel makkelijk om binnen te komen. Zorg er ook voor dat er geen waardevolle dingen in het zicht liggen. Bewaar deze spullen echter ook niet op de vloer of dicht bij de grond, zodat deze niet verloren gaan bij eventuele waterschade. Wil je écht dat het lijkt alsof er iemand thuis is? Leg een open boek op tafel met een (lege) kop koffie er naast. Laat ook wat speelgoed rondslingeren. Dat scheelt weer opruimen.

6. Controle vanaf je vakantieadres

Blijf zelf in controle, ook als je eenmaal op je droombestemming bent. Dat kan makkelijk met de ThuisMeester oplossing van Interpolis. Een pakket dat bestaat uit een slimme rook- en watermelder en slimme ledlamp. Extra fijn: dit pakket staat in contact met je smartphone. Zo word je, zelfs als je op het strand bent, via de app gewaarschuwd mocht er onverhoopt iets mis gaan. Ook de ledlamp kan je via de app worden aan en uit zetten. Handig als je de indruk wilt wekken dat er iemand thuis is. Mensen die dit jaar bij Interpolis een Inboedel -en Woonhuisverzekering afsluiten, ontvangen de ThuisMeester oplossing gratis.

Niet alleen als je op vakantie bent, wil je je huis beschermen. We geven je tips om je huis het hele jaar door te beschermen.

Bron: in samenwerking met Interpolis | *Onderzoek en analyse uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.108 Nederlanders (juli 2016)
nog meer: veilig wonen