Zo word je weer verliefd op je tuin

beeld vtwonen Beeld

De tuin is jouw trotse bezit, maar kan soms ook een doorn in het oog zijn. Met mooi weer is het heerlijk om buiten te zitten, maar soms gooit al dat achterstallig tuinonderhoud roet in het eten. Zijn het niet de planten, dan is het wel de buitenverlichting, het onkruid tussen de tegels of de tuinset die aan vervanging toe is. Is de verstandhouding tussen jou en je tuin een beetje bekoelt? Met deze tips word jij weer smoorverliefd op je tuin. (in samenwerking met Hartman)

Loungen maar!

Is jouw buiten-loungeplek aan vervanging toe? Wij hebben een parel van een tuinset voor je gevonden. Sophie van Hartman is hét nieuwe setje onder de zon. Vooral de Sophie Studio chair met het iconische onderstel geeft ons een verliefd gevoel. De kuipstoel -met extra rugondersteuning- zit heerlijk en samen met de Sophie Studio tafel is het een design setje waar je u tegen zegt. Of ga jij liever voor het setje Sophie Element?

Lichtjes aan

Naast een setje comfortabele en goedogende zitmeubels is een mooie tuin niks zonder buitenverlichting. Met kleine lantaarntjes, windlichten en kaarsjes geef je de tuin in een handomdraai een unieke touch. Zodra de zon zich niet meer laat zien, gaan de buitenlantaarns aan, wat een sfeer!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kussenverzameling

Een knappe tuin kan niet zonder kleurrijke kussentjes op de stoelen, op de bank of lekker op het gras. Alleen al de eerste aanblik ervan geeft een vrolijk gevoel en doet je verlangen naar een eindeloze zomer. Hoe je aan al die leuke kleurige exemplaren komt? Verzamel ze op marktjes, in vintage zaakjes, conceptstores of woonwinkels.

Make it green!

Mag de zithoek er wel wat levendiger bij staan? Pimp ‘m met planten! Creëer een urban jungle met hangplantjes. Ze zijn overal te koop, wonen vaak al in de leukste potten en zijn makkelijk in onderhoud. Tip: hang een vetplantje op. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze kunnen ook goed voor zichzelf zorgen dus je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Lees verder onder de advertentie

Hartman en vtwonen

Iedere zondag om 19.30 kijk je op SBS 6 naar ‘Weer verliefd op je huis’, waarbij Viktor Brand en de vtwonen stylisten iedere week de uitdaging aangaan om stellen opnieuw verliefd te laten worden op hun huis én tuin. Doe dit tv-seizoen inspiratie op voor je buitenverblijf en word weer verliefd op je tuin!

Bron: in samenwerking met Hartman