Zo kom je erachter wat jouw woonstijl is

beeld vtwonen Beeld

Je huis weerspiegelt wie je bent, zegt men. Maar je persoonlijkheid omzetten naar een passend interieur, dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Want hoe bepaal je welke kleuren, materialen en meubels hierbij passen? Met deze 4 tips ben je een stap dichter bij jouw woonstijl én droominterieur. (in samenwerking met Woonboulevard Poortvliet XXL)

1. Maak een moodboard

Pak een stapel tijdschriften, folders en verfwaaiers en laat je inspireren. Knip producten, sferen en kleuren uit die je aanspreken en plak alles op een groot vel papier bij elkaar. Werk je liever digitaal, dan is Pinterest een handige tool. Maak een bord aan en bewaar hierin je favoriete afbeeldingen, sferen en kleuren. Het mooie aan Pinterest is, dat je de borden kunt delen. Handig als je bijvoorbeeld samen met je partner een plan wilt maken.

2. Doe de woonstijlen-test

Door de woonstijlen-test in te vullen, kom je erachter wat voor woontype jij bent en welke kleuren en producten hierbij passen. Houd je van puur en een tikkeltje eigenzinnig met veel hout, naturel, grijs, zwart en wit, dan is de basic sfeer echt wat voor jou. Het kan ook zijn dat je hart sneller gaat kloppen van oude fabrieksmeubels, stoere, no-nonsense materialen en robuuste elementen, dan ben je meer een industrieel type. Zie jij tweedehands pronkstukken uit de jaren ‘50 en ‘60 wel zitten voor jouw interieur? Dan ben jij een échte vintage liefhebber. De stijl van het basic buitenleven met veel (ongepolijst) hout, beton en linnen past bij een persoon met een landelijke stijl, terwijl het romantische type gaat voor eigenzinnig en kunstzinnig met stoere materialen en kleuren. Voel jij je nog niet aangesproken, dan ben jij misschien wel een designliefhebber, met een mix van design, budgetmeubels, erfstukken en zelfmakers.

3. Durf stijlen te mixen

Je hebt een idee van je eigen smaak en kent misschien ook die van je partner. Maar wat nou als deze twee totaal niet met elkaar matchen? Bekijk waar jullie woonstijlen raakvlakken hebben, niet alleen waarin ze verschillen. Zo zijn een basic en industriële stijl beter met elkaar te combineren dan je denkt: allebei eenvoudig in de basis en hartstikke tijdloos. Kies vervolgens twee producten die jullie graag terug willen zien in het interieur en probeer hierin een compromis te vinden. Het combineren van stijlen valt vaak verrassender uit dan je denkt en maakt een interieur alleen maar spannender en persoonlijker.

4. Ga een dagje woonshoppen

Nu je weet wat je woonstijl is, wordt het tijd hier passende producten bij uit te zoeken. Doe inspiratie op buiten de deur en ga een dagje woonshoppen bij Woonboulevard Poortvliet XXL. Daar kun je op 50.000 m2 ronddwalen, voelen, zien én beleven. In restaurant Spijs geniet je van een lunch of lekkere koffie, de kids vermaken zich in de kinderhoek en parkeren is nooit een punt met de grote hoeveelheid parkeerplekken. En met alles onder één dak zou het zomaar kunnen zijn dat jullie naar huis gaan met een compleet droominterieur: van vloer tot verfkleuren, raambekleding, meubels en alles daartussenin.

Bron: in samenwerking met Woonboulevard Poortvliet XXL

Lees verder onder de advertentie