WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo lang mogelijk het buitengevoel vasthouden? Ga voor een tuinkamer!

In de tuin ontbijten, een boek lezen of een beetje lummelen: wat is er fijner dan zoveel mogelijk uren buiten doorbrengen? Met een tuinkamer ben je niet langer afhankelijk van het onvoorspelbare Hollandse weer én heb je er ineens een parel van een buitenruimte bij.

In samenwerking met Verasol

Droomruimte

Zo’n knusse buitenruimte als verlenging van je huis én tuin klinkt natuurlijk heerlijk, maar wat is een tuinkamer eigenlijk precies? Een tuinkamer is een door zij- en voorwanden (of muren) afgeschermde terrasoverkapping. Je zit door de constructie dus binnen, maar het vóelt alsof je buiten zit. Wie ook langer wil genieten van het leven buiten heeft in feite maar één ding nodig: een tuin. Een grote verbouwing is voor een tuinkamer niet nodig en of je nu in een rijtjeshuis woont of op een boerderij: er is voor elke situatie een opstelling te bedenken. Dat geldt ook voor hoe je ‘m wil plaatsen: vrijstaand, tegen een muur of zelfs om de hoek: het kan allemaal!

Stylist Frans Uyterlinde kiest in de aflevering van Weer verliefd op je huis in Schiebroek voor de Verasol Cube. ‘Het moderne, strakke design van de Cube past perfect bij het rechte, strakke design van dit moderne huis, zeker met het dak wat vlak oogt.’ De Cube is verkrijgbaar als veranda óf zoals in de aflevering als tuinkamer, compleet met voor- en zijwanden. Extra prettig, want de wanden zorgen ervoor dat je altijd heerlijk beschut zit. Het kristalheldere glasdak zorgt voor zeeën van natuurlijk licht in de ruimte. Zie je jezelf al zitten met een goed boek?

Meer buiten zijn

Met een zonnetje op het glas is het binnen no-time lekker warm tussen de glazen wanden, maar met een terrasverwarmer zit je ook op de koudere dagen helemaal goed. Kortom: het is de ideale manier om in Nederland – waar het weer af en toe te wensen overlaat – vaker van het buitengevoel te genieten. Dat heeft het gezin uit Schiebroek goed voor elkaar: ook als de regen met bakken uit de lucht komt eten of kletsen ze lekker ‘buiten’.

vtwonen-wvojh-afl2-schiebroek-verasol-3

Welke tuinkamer past bij jou?

Er is voor iedereen een veranda of tuinkamer, ongeacht in wat voor soort huis je woont. Maar hoe kies je welk type veranda of tuinkamer bij jou past? In de aflevering van Weer verliefd op je huis is gekozen voor de kleur antraciet, die naadloos past bij de antracietkleurige kozijnen van het huis. Ook de vorm van het moderne huis in Schiebroek, met een dak wat vlak oogt, past perfect bij de strakke, robuuste tuinkamer. Zo lijkt het bijna alsof de veranda bij het huis hoort.

Liever een statement maken met zo’n prachtige buitenruimte? Ga dan voor een contrasterende vorm of kleur; op die manier wordt de tuinkamer een ware eyecatcher. Kies vervolgens voor welk type tuinkamer of veranda je gaat: wordt het een variant met aflopend dak? Met een zadeldak? Of val je op het moderne, strakke design van de Verasol Cube in de aflevering? Goed om te weten: een tuinkamer kan dienen als verlenging van je huis (de woonkamer bijvoorbeeld) óf als losstaande leefruimte in de tuin (hallo droom-buitenruimte!). Kijk voor alle mogelijkheden op verasol.nl/veranda.

Droom je ook van zo’n extra buitenruimte?

Ontdek nu alles over de tuinkamer die geplaatst is in Schiebroek én doe inspiratie op voor je eigen huis op Verasol.nl.

nog meer: tv