WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek: stylist Frans in Noordeloos

‘Mijn stijl? Ik zou het shabby chic noemen’, aldus stylist Frans Uyterlinde die altijd oude elementen toevoegt aan een interieur. ‘Zoiets maakt een huis persoonlijk en gezellig.’ Ook houdt hij van zachte kleuren, primaire kleuren komen er niet in. Hij gaat opnieuw aan de slag met een make-over, dit keer in Noordeloos.

Van oude boerderij tot juweeltje

Al twintig jaar woont Mark (43) met veel genoegen op de woonboerderij van zijn voorouders in Noordeloos. Toen Thijs (54) bij hem introk, zag het huis eruit als één groot antiekmuseum. Thijs liet wat antiek verdwijnen, voegde wat retro toe en inmiddels zijn ze de boerderij naar hun wensen aan het opknappen. Vaak komen ze er samen met een compromis wel uit, maar hierdoor blijft de woonkamer een onrustig allegaartje en wordt het binnenshuis niet écht gezellig. Aan stylist Frans de taak om hun verschillende woonsmaken te verbinden tot een esthetisch verantwoord thuis. Mark omschrijft zijn stijl als antiek landelijk. Omdat ze op het platteland wonen, wil hij het liefst een interieur dat samensmelt met buiten. Ook vindt hij Delfts blauw en klassieke meubels geweldig. Thijs houdt daarentegen van retro, modern en design. Hij hangt de wanden graag vol met kunst en schilderijen en durft ook wel wat met kleur te experimenteren. Zo is hij gek op rood. Of Frans ook daadwerkelijk rood, retro of kunst in het interieur gaat toevoegen, zie je zondag 20 oktober om 18:55 op SBS6.

Psst… nog even dit

Elke zondagavond zetten we na de aflevering een artikel met het resultaat en de productinformatie voor je klaar. Alle gebruikte kleuren, producten en materialen vind je hier. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en je ontvangt elke zondagavond als eerst de informatie over de make-overs.

Fotografie: Brenda van Leeuwen, Barbara Kieboom | Styling: Frans Uyterlinde

nog meer: tv