vtwonen

5 vragen aan stylist Frans Uyterlinde

Samen met collega-stylisten Marianne Luning, Fietje Bruijn en Wendy Verhaegh zorgt Frans Uyterlinde voor de mooiste metamorfoses in vtwonen. Maar wie is Frans? En wat inspireert hem?

frans-uyterlinde

Wat is jouw stijl van stylen?

‘Ik ben niet zo van stylen om het stylen. Ik vind het belangrijk dat de foto’s die ik voor vtwonen maak ook een boodschap in zich hebben, en dat kan variëren van een kleuridee, een opbergtip of inspiratie voor een slimme en handige indeling van bijvoorbeeld de woonkamer. Oh, en ik houd ook van nonchalance en een vleugje humor.’

Wat betekent je werk voor je?

‘Ik bén mijn werk! Als klein jongetje veranderde ik mijn kamertje al regelmatig en verkleden was en is ook een hobby van me. Ik heb mode gestudeerd aan de Amsterdamse Mode Academie Vogue, maar ben na een aantal jaar geswitcht naar wonen toen ik voor het tijdschrift Margriet als woonredacteur begon te werken.’

Waar word je blij van als je aan het werk bent?

‘Ik word blij van mooie spullen, prachtige stoffen, maar ook van inspirerende exposities, reizen naar het buitenland en creatieve geesten. We hebben onze ogen niet voor niets gekregen en ik geef de mijne dan ook graag de kost.’

Wanneer is een stylingklus een succes?

‘When everybody is happy. In de eerste plaats ikzelf, de fotograaf, de hoofdredactie én de lezer en kijkers!’

Hoe lang zit je al in het styling- en interieurdesignvak?

‘Na de modeacademie heb ik een tijdje freelance werk gedaan, maar ik ben meer een teamspeler. Sinds 1994 heb ik voor diverse woonbladen van Sanoma gewerkt. Sinds de eeuwwisseling bij vtwonen, een héérlijke titel!’

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marcella Newto op 16 augustus 2017 om 17:14

Frans ik ben een hele grote fan van jou. Je brengt zoveel rust en warmte in n woning. Mijn man is 2 jaar geleden overleden en ik wil zo graag dat mijn woning mijn plek is waar ik zo graag weer rust krijg

>

Claire op 16 juli 2017 om 19:57

Hoi, Frans mijn moeder is alleenstaand en mijn vader woont in Duitsland, mijn moeder wil graag mee doen met vtwonen maar dat kan niet. want ze is alleenstaand en dan mag je niet mee doen dus dat vind ik wel oneerlijk het zou leuk zijn als ze ook een keer mee mog doen we hebben wel wat help nodig bij intreur en ze doet alles voor ons (werkt 32 uur). En soms zijn wij ook niet even aardig, doet alles allen, en ze heeft het erg moeilijk. hoop van jullie te horen.
Gr: Claire 12 jaar

>

vtwonen op 17 juli 2017 om 12:54

Beste Claire, het is inderdaad zo dat alleen stellen aan onze programma's mee kunnen doen. Dat is helaas niet anders, kan soms wat oneerlijk zijn. Kan ik me iets bij voorstellen! Helaas kunnen we je ook niet in contact brengen met Frans. Al onze stylisten zijn niet in de gelegenheid om persoonlijke adviezen te geven. We kunnen jou en je moeder daarom niet verder helpen.

>

Yolande Sahetapy op 3 mei 2017 om 16:41

Beste Frans,

Ik vind je echt een super stylist!! Ik kijk altijd met heel verl plezier en bewondering naar je metamorfoses!!
Ik zou willen dat ik dat ook zo kan.
Ik wens je alle succes en ik hoop dat ik nog heel lang naar je mag kijken bij vtwonen!

Groet,
Yolande Sahetapy

>

vtwonen op 4 mei 2017 om 07:54

Hoi Yolande, bedankt voor je enthousiaste berichtje! We geven het door aan Frans :)

>

Elise op 9 april 2017 om 15:59

Frans verricht wonderen, als ik de financiële middelen had? Dan zou Frans, een topper, de eerste zijn die ik zou vragen om orde te scheppen in onze pyramide woning. Maar dromen zijn om te dromen, helaas en kruip ik maar weer achter de stafelei en werk verder. Succes Frans.

>

Renee Wijshoff op 18 maart 2017 om 17:37

Wanneer kom je eens bij ons, we zitten net naar het grogramma te kijken !!! Wat maak jij het mooi, super !!!!

Veel liefs Renee Wijshoff- Kuipers

>

Brigitte op 14 maart 2017 om 12:37

Frans, jij bent echt tha bomb! Ben megafan, en smul van al jouw metamorfoses.

>

vtwonen op 16 maart 2017 om 07:04

We geven het door!!

>

G. Koolen op 12 maart 2017 om 20:27

Frans is mijn ideale stylist,helaas zal wel nooit gebeuren.JAMMER.!!!!

>

Henk Leushuis op 14 februari 2017 om 17:25

Goedemiddag Frans.

Ik heb een staande houten eiken stolplamp ontworpen. Niet simpel aan een vierkante paal maar op een driehoekige paal waarvan de hoeken in 60 graden gezaagd zijn. Ik heb het hele Internet afgezocht maar kon nergens zo'n (mooie lamp, naar mijn mening) vinden. Omdat ik hier geen foto's kan uploaden heb ik mijn 3 foto's naar het adres businessdesk@vtwonen.nl gestuurd. Indien je het van hun niet zou krijgen stuur mij dan even een persoonlijke e-mail zodat ik jou de foto's ook kan sturen. Stolpen zijn momenteel erg in daarom heb ik hem gemaakt met 3 lichtbronnen welke dimbaar zijn. Het geheel is hand gemaakt van massief licht eikenhout dus ook de steunen en cirkels waar de stolpen op staan. Je ziet geen spijker of schroef en/of bedrading zitten alles is gelijmd. Ik vind hem prachtig maar ik wil ook graag jou mening horen en of jij denkt dat ik er enkele zou kunnen verkopen. Als ik de prijs zie van een enkel stolplampje van 65 Euro op marktplaats denk ik bij zo'n staande lamp al gauw aan 900 Euro. Wat vind jij. Vriendelijke groet Henk.

>

Frans Baars op 1 februari 2017 om 21:05

Beste stylisten

Ik keek met mijn neus en niet verder, jullie zijn niet in te huren , het is niet anders het is ook pas in 2018 klaar en op een hele mooie plek wat een goede stylist verdient.
We volgen jullie maar op de t.v misschien doen we zelf voldoende inspiratie op.

Met vriendelijke groet
Frans Baars

>

vtwonen op 2 februari 2017 om 07:16

Hoi Frans, wij keken ook niet verder dan onze neus ;) We zien nu dit berichtje. Zit je zondag 19 februari weer klaar? Dan trapt Frans het nieuwe seizoen van Weer verliefd op je huis af.

>

Frans Baars op 1 februari 2017 om 20:57

Beste Frans

Wij genieten altijd van jouw Stijl

De volgende vraag heb ik voor je , wij laten op moment een app bouwen in Haarlem.

En wij hebben echt geen idee, als we jouw zouden inhuren om te stijlen als het zometeen gebouwd is wat voor kosten daar mee gemoeid zijn?

Met vriendelijke groet
Frans Baars

>

vtwonen op 2 februari 2017 om 07:15

Beste Frans, leuk een berichtje van Frans naar Frans :) Helaas kunnen onze stylisten niet ingehuurd worden voor persoonlijk advies.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties