Aflevering 6: kijken en shoppen (seizoen 1)

In de twee jaar dat Caroline en Patrick met hun gezin in hun nieuwe huis in Ede wonen, zijn ze heel wat woonwinkels af geweest. Om vaak thuis te komen met één kandelaar. Tijd voor vtwonen om in actie te komen! Zij houdt van strak en modern en hij houdt van warm en knus. Probeer samen dan maar eens een gezellig familiehuis te maken. vtwonen stylist Marianne Luning bedacht een make-over waardoor hun huis eindelijk een thuis werd. Lees verder voor een overzicht van alle producten.vtwonen tv aflevering 6 ede shop pronkrek
Stoel gestoffeerd, prijs op aanvraag (Stoffeerfabriek Zaandijk). Houtwerk geverfd in Gravel Grey van The Colour Collection vanaf (Histor). Massief houten bijzettafel (Pols Potten). Pronkrek zwart, 
kan met oor groot, klein , kandelaars, schaal op salontafel Ø 35 cm (vtwonen.nl). Op het pronkrek: afbeeldingen uit boeken van Marlene Dumas. Lamp met driepoot bekleed met technisch vilt van 
100 procent wol, 2 mm dik, kleurnummer 83, bij een hoogte 
van 180 cm (Vilta Amsterdam). Tapijt (privébezit). Bank 6905 van Scholten & Baijings in stof Drum Anthracite bestaande uit 2 elementen totaal afmetingen 360x90x70 cm (Gelderland). Overig 
privébezit.

vtwonen tv aflevering 6 ede shop opbergdozenBehang PHE 11 van Piet Hein Eek per rol (www.nlxl.com). Grote vaas, vaas met bloemreliëf, samengestelde vaas, papegaai (Pols Potten). Opbergdozen set van 5, kleine vazen, vloerkleed House Doctor (vtwonen.nl). Stoelen (HK Living). Lampen Table Lamp Beech in 2 maten (Philips). Bloemen (Bloemenbureau Holland). Overig privébezit.

neutrale zithoekGrijze kalkverf Beton per 5 liter (Carte Colori). Zwarte kalkmatte muurverf Count Black Color Collection per 2,5 liter (Histor). Bank 6905 van Scholten & Baijings in stof Drum Anthracite bestaande uit 2 elementen totaal afmetingen 360x90x70 cm, per element (Gelderland). Poef vanaf (MeS). Kussen en poef zijn bekleed in linnen stof Stonewashed (Chivasso). Massief houten bijzettafels (Pols Potten). Wand van technisch vilt van 100 procent wol, 2 mm dik, kleurnummer 83, bij een hoogte van 180 cm (Vilta Amsterdam). Wand bedrukt met vtwonen tekst, vaste startkosten (www.repros.nl). Kandelaars van vtwonen vanaf 45 cm hoog, bollamp van Zuiver Ø 60 cm (vtwonen.nl). Telefoonsnoer lamp in kleur Betongrijs (www.snoerboer.nl). Overig privébezit.

Overige producten

Gang

  • Trap: Upstairs
  • Foto’s trappenhuis in aluminium: Albelli
  • Muurverf gang ‘Trout Grey’ van The Color Collection: Histor
  • Kapstok: Vitra

Living

Shop in stijl

producten

Dit wil je vast weten

Het grote vilten wandkleed boven de bank is bij Repros op maximale afmeting, die op de machine gedrukt kan worden, bedrukt met onze eigen tekst en gespannen op een zelfgemaakt frame. Het wandkleed kan ook geplakt/gespannen worden op een stuk mdf plaat. Vilta heeft hier ervaring mee dus informeer daar voor verdere mogelijkheden. Het doek met de indiaan hing/hangt bij Nano Interieur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. De salontafel en het oude Turkse kleed bij de zithoek dat opnieuw geverfd is, zijn privébezit. Herkomst is onbekend.

Klinische woonruimte

Het gezin van Caroline en Patrick is het liefst in de tuin of met slecht weer op de veranda. Caroline: ‘Wij gebruiken onze woonkamer bijna niet. Het is meer een doorloop van de keuken naar de tuin. 
Al onze spullen staan in de woonkamer op de grond, want het 
lukt ons maar niet om een mooi wandmeubel te vinden.’ Daar moet verandering in komen, vindt stilist Marianne Luning. ‘Ik vind de woonkamer een waanzinnige ruimte, maar het is veel te klinisch. Ik wil hier heel veel warmte aan toevoegen!’
Het is Caroline en Patrick in twee jaar tijd nog niet gelukt om van hun woonkamer een gezellige familieplek te maken, het verschil in smaak loopt té veel uiteen. Zij houdt van wit en licht, terwijl hij verlangt naar kleur en warmte. Maar verschillen hun smaken echt zo erg? Als het stel gevraagd wordt om in woonwarenhuis Loods 5 hun favoriete stijlkamer uit te zoeken, kiezen ze beiden voor een stoere ruimte. Als ze vervolgens afzonderlijk van elkaar op zoek gaan naar een bank, poef en kunst, valt hun keuze op hetzelfde meubel en accessoire. Caroline: ‘Wat een verrassing. Dat geeft hoop!’

Klaar met zoeken

Goede aanknopingspunten voor stilist Marianne, haar handen jeuken om van de woonkamer een gezellige plek te maken voor het hele gezin. Als eerste krijgt één muur een matte, zwarte kleur. Een statement, waardoor de deuren naar de hal doorlopen in de kleur van de muur. Een uitgesproken spiegel zorgt ervoor dat de kamer optisch groter lijkt. Een grote ergernis van Caroline en Patrick is het galmende geluid in de woonkamer. Marianne laat daarom een bestaande lamp van het gezin bekleden met vilt en ze hangt een wandkleed van stof aan de muur. De wand achter de nieuwe bank van Scholten & Baijings wordt geschilderd met een matte kalkverf in betonkleur. Door het combineren van grijstinten verandert de woonkamer van kil naar warm.
Als Patrick het resultaat ziet, slaakt hij een zucht van verlichting. ‘Toen ik 
binnenkwam wist ik meteen: de zoektocht naar een interieur dat we samen mooi vinden is volbracht. Dit is echt een gezellig thuis.’ Caroline is het daar mee eens. ‘We hadden het al goed samen, maar dit geeft zo veel rust. De woonkamer is warm en toch nog steeds licht, waar ik zo van houd. Waar ik ook heel blij mee ben: nooit meer naar een woonmall!’

vtwonen stylist Marianne heeft kleding aan van www.10days.nl en www.agnesb.com. Alle overige producten zijn privé bezit.

vtwonen gemist? Aflevering 6 – seizoen 1:

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Marianne Luning

nog meer: tv

Reacties:

Anoniem op 3 november 2014 om 14:01

Nou zie ik elke keerr die mooie grote stelen met bloemen en die takken met rode besjes voorbij komen, prachtig! Maar hoe heet dit en waar koop je zoiets, echt alleen bij tuincentra’s? Want zi ze zo bij de bloemenwinkel nooit..

Hi Debbie, als je bij een tuincentra of bloemist vraagt naar Ilex takken dan vraag je naar de goede takken met rode besjes. Je kunt ook altijd een voorbeeld meenemen om er zeker van te zijn dat je naar het goede vraagt en zo weten de specialisten soms ook zonder naam wat je bedoelt. Succes!

Anoniem op 3 november 2014 om 20:33

Hai, Ik zag in de aflevering van afgelopen zondag dat Marianne in een winkel was waar een wanddoek hing van een indiaan. Kunt u mij vertellen welke winkel dat was, of misschien wel wie de leverancier van het doek is?
Bij voorbaat dank,
Corina

Hi Corina, het doek met de indiaan hing/hangt bij Nano Interieur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam.

Anoniem op 5 november 2014 om 18:49

Hoi, ik zag in aflevering 6 een vilt muurkleed dat bedrukt is.
IK vroeg me af of het kleed op een frame gespannen is of dat het op een plaat “gelijmd” is.
Hoor graag hoe het gedaan is, vond het super staan!
Groetjes Lou

Hi Lou, het kleed is gespannen op een zelfgemaakt frame maar kan ook geplakt/gespannen worden op een stuk mdf plaat. Vilta heeft hier ervarings mee, dus je zou bij hen eens kunnen informeren.

Anoniem op 5 november 2014 om 23:36

Goedenavond,
Ik zou graag het vilten “Schilderij” willen laten maken wat in aflevering 6 boven de bank hangt.
Zou u mij kunnen vertellen wat de afmeting is en waar ik de tekst kan vinden?
Hoor het graag
Groetjes Lou
Ps heb eerder vandaag hierover ook mailtje met een vraag gestuurd!

Hi Lou, het kleed is de maximale afmeting die op de machine gedrukt kan worden op vilt. Dit kan je opvragen bij Repros. De tekst is van onszelf. Helaas is die op het moment nergens te vinden.

Anoniem op 6 november 2014 om 20:45

Kunt u misschien navragen bij de bewoners van het huis in afleveing 6 waar zij hun prachtige dubbele deuren tussen de hal en woonkamer gekocht hebben? Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Rianne

Hi Rianne, we gaan een poging voor je wagen!

Hi Rianne, helaas kunnen we niet achterhalen waar de deuren vandaan komen. Maar wanneer je op Google gaat zoeken met bijvoorbeeld de woorden: ‘glazen deuren in stalen profiel’ dan kom je een heel eind en komen er veel goede resultaten naar boven. Succes!

Anoniem op 10 november 2014 om 19:19

Het vloerkleed in de woonkamer vind ik prachtig. Deze hadden de bewoners al in hun bezit, begrijp ik. Enig idee waar ik deze zou kunnen vinden en welke zoekterm ik het beste gebruiken kan?

Hi Melanie, waar het vloerkleed vandaan komt is bij ons onbekend, maar je komt een heel eind met http://www.vloerkledenwinkel.nl. Het is een oud Turks vloerkleed dat opnieuw geverfd is. Succes!

Anoniem op 14 november 2014 om 20:26

Hallo
de grote witte spiegel in aflevering 6 waar kan ik die kopen ,er staat dat die te krijgen is bij aurapeeperkorn
maar op die site staat hij niet
M.v.g anja

Hi Anja, misschien zou je even bij het merk zelf kunnen informeren naar de verkrijgbaarheid van de spiegel. Wij hebben de spiegel daar vandaan en hebben verder geen informatie over verdere beschikbaarheid.

Anoniem op 16 november 2014 om 18:54

Dat “bord” boven de bank hebben jullie dus zelf laten maken en de tekst hebben jullie dus zelf bedacht? Hebben jullie daar ook een betere foto van??? Bvd

Hi Jerry, klopt! We hebben de wanddecoratie gemaakt van Vilt bij Vilt en met onze eigen tekst laten bedrukken bij Repros in Amsterdam. In februari hebben we een special waarin alle info uit de afleveringen staat, waaronder ook foto’s van alle inrichtingen.

Anoniem op 6 december 2014 om 21:43

Wat een prachtige groene kleur op de muur van de kamer bij loods 5, die door beiden werd uitgekozen (links in de kamer). Weten jullie welke kleur dit is.

Hi Anne, voor deze informatie kun je bij Loods 5 terecht. Wij hebben helaas geen kennis van de producten die zij in de winkel gebruiken.

Anoniem op 13 januari 2015 om 12:05

Hallo, in deze aflevering waren ze aant winkelen in een grote meubel zaak waar ze het bankstel uitkozen, waar is die winkel precies?

Hi, de winkel met de stijlkamers is Loods 5 in Zaandam.

Anoniem op 19 februari 2015 om 14:20

Waar kan je die zweefdressoir met eposilaag kopen ?

Beste, voor het dressoir dat in aflevering 6 is gebruikt, kun je terecht bij Sijmen-interieur: http://www.sijmen-interieur.nl/

Anoniem op 28 april 2015 om 16:44

In één van de afleveringen die uitgezonden is in het najaar van 2014 is een olijf groene leren bank te zien. Bij welke meubelzaak is deze bank te koop?

Beste Marieke, heb je iets meer informatie voor ons? Heb je de bank tijdens de make-over gezien? Of misschien in de stijlkamers waar de stellen producten uit moeten kiezen?

Anoniem op 7 juni 2017 om 10:11

in deze aflevering (nummer 6 seizoen 1) hangt er boven de bank een pronkstuk, maar welke afmeting heeft deze? Wij hebben een soortgelijke muur/bank en ik vroeg me af hoe groot deze is….

Oei, dat weten we niet Sam. Het lijkt alsof de bank bestaat uit twee delen van 1,80 m.: http://www.gelderlandgroep.com/collectie/banken/6905.aspx#uitvoeringen. Als we die maat aanhouden, dan zou het schilderij zo’n 3 meter kunnen zijn.