vtwonen

Aflevering 5: kijken en shoppen (seizoen 1)

De Brabantse woonboerderij van Monique en Oscar ziet 
er van buiten geweldig uit, maar ach, de woonkamer! Hier is duidelijk werk aan de winkel voor stilist Frans Uyterlinde. Heb je de metamorfose gezien? Shop hier de producten uit aflevering 5.

blauwe bankBehang Concrete Moiré van Wall & Decò, WDCM 1401 (Behangfabriek). Bank Aikon, hoekopstelling (www.designonstock.nl). Gebreide kussens 40×40 cm, 50×50 cm, gehaakt antraciet vloerkleed Ø 200 cm (Naco Trade). Kussens Tartel met zigzag-patroon 45×45 cm, tie-dye kussens 50×50 cm, kussen Did you smile, witte schaal op werkbank 
Ø 45 cm, naast de bank kruk Spider (vtwonen.nl). Rubberen mand, rubberen vaas, rubberen kom set van 3 (Household Hardware). Hanglamp Z1 Black Ay Illuminate (vtwonen.nl). Gevlochten mand 
(Pols Potten). Grote vaas (Van Dijk & Ko). Bloemen via Bloemenbureau Holland. Verlichting is aangesloten op het Philips Hue-systeem.

laadjesbehangBehang In Mind van Wall & Decò, WDIM 1402 (Behangfabriek). Houten lade gemonteerd op behang (Combitex). Trapbekleding, prijs op aanvraag (Upstairs). Overig privébezit.

werkplekBureau Junior Store in Hertog grijs, vlinderstoel, kruk Spider (vtwonen.nl). Wandlamp Gorr (Tierlantijn). Print op canvas 50×70 cm (www.albelli.nl). Mand van rubber, rubberen kom set van 3 (Household Hardware). Overig privébezit.

blauw vloerkleedBank Aikon (www.designonstock.nl). Gehaakt vloerkleed Ø 200 cm (Naco Trade). Oude munitiekist, 
oude kaasplank (Combitex). Rubberen kom set van 3 
(Household Hardware). Plaid, plaid van Bloomingville, stoel La chaise longue Acapulco, 
kussen Did you smile, Lamp Z5 wit Ay iluminate (vtwonen.nl). Vintage trap (Vroeger & Toen).

pianoBehang In Mind van Wall & Decò, WDIM 1402 (Behangfabriek). Houten lade gemonteerd op behang (Combitex). Zwarte rotan hangstoel  (vtwonen.nl). Klampluiken op maat gemaakt (Schijf Restoric). Grote vaas (Van Dijk & Ko). Overig privébezit.

Shop in stijl

producten

Lef en warmte

Oscar: ‘Het interieur is een veilige middenweg tussen onze twee smaken. Ik houd van klassieke kleuren en elementen, zoals de zwarte piano, terwijl Monique meer gaat voor de stijl van zon, zee, strand.’ Monique omschrijft het zelf een tikkeltje anders: 
‘Ik houd van contrasten zoals wol met beton, grof en fijn. Mijn stijl is stoer met veel wit en natuurlijke elementen zoals hout. We weten niet goed hoe we hier een huiselijke en persoonlijke sfeer moeten creëren.’ Stilist Frans Uyterlinde staat bijna te juichen als hij het huis van buiten ziet, maar komt van een koude kermis thuis. ‘Ik ben een beetje gedesillusioneerd nu ik de woonkamer zie. De meubels zijn mooi, maar er gebeurt hier helemaal niets. Dit interieur heeft wat power nodig. Ik ga er een heerlijk huis van maken waar Monique en Oscar in kunnen wegkruipen en weer van kunnen genieten.’
De oplossing? Frans: ‘De landelijke uitstraling van de boerderij ga ik extra benadrukken en ik voeg er een flinke portie lef en warmte aan toe. In de woonkamer komt een behang met een doorleefde en rauwe uitstraling, dat mooi combineert met de oude werkbank waar Monique en Oscar aan zijn gehecht. De bank wordt de blikvanger in de ruimte, vanwaar je uitkijkt over de velden. Voor de ramen komen houten luiken, die ze ’s avonds dicht kunnen doen.’

Krachtige uitstraling

En dat is nog niet alles, legt Frans uit: ‘Om een verbinding te maken tussen de keuken en de woonkamer laat ik een behang met lades doorlopen richting de keuken. De piano waarop Oscar in het weekend prachtige ballades speelt, krijgt hier ook een mooie plek. Last but not least wordt de trap bekleed met een materiaal met betonlook. Het geeft een krachtige uitstraling en past in een landelijk huis als dit.’ Als Monique en Oscar het resultaat zien, zijn ze er even stil van. Monique: ‘Ik herken mijn huis niet meer terug; wat is hier veel veranderd. Heel erg gaaf!’ Oscar heeft iets langer de tijd nodig om te wennen, maar is ook blij dat ze de stap hebben genomen. ‘Zelf hadden we het nooit zo gedaan. Dan waren we veel voorzichtiger geweest en was het een slap aftreksel geworden. We wilden meer leven in de brouwerij en dat hebben we gekregen!’

vtwonen gemist? Aflevering 5 – seizoen 1:


Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Frans Uyterlinde

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Nina op 25 september 2016 om 21:51

Hoi, zouden jullie mij kunnen vertellen van welk merk de houten vloer is en waar ik deze kan kopen?

>

vtwonen op 26 september 2016 om 07:05

Beste Nina, deze vloer was al aanwezig in huis. We kunnen je daarom helaas niet verder helpen.

>

Chrissy op 20 december 2015 om 20:25

Hallo, waar komt het behang vandaan waar de werkbank tegen aan staat?

>

marike op 25 oktober 2015 om 22:31

sorry voor het ongemak maar zou je ook hier bij alle foto's designwebwinkel kunnen wijzigen in behangfabriek.com?
heel veel dank!

>

vtwonen op 26 oktober 2015 om 08:05

Gedaan!

>

Jelle op 14 juli 2015 om 10:53

Kunnen jullie mij vertellen waar jullie de hoge kast vandaan hebben die tegenover de piano staat?

>

vtwonen op 16 juli 2015 om 07:45

Beste Jelle, de kast op hoge poten is gemaakt door Combitex. Je zou daar eens kunnen informeren. Hartelijke groet, vtwonen

>

Anne op 13 maart 2015 om 10:15

Welke kleur verf is gebruikt voor de muren in de kamer? Ik bedoel de zandkleurige verf.

>

vtwonen op 16 maart 2015 om 08:58

Beste Anna, deze kleur zat voor de metamorfose al op de wand. We weten daarom ook helaas niet welke kleur het precies is.

>

Rengeink op 6 februari 2015 om 15:22

Welke kleur verf zit aan de muur waar de trap van hout staat?

>

vtwonen op 9 februari 2015 om 08:23

Beste Rengeink, helaas hebben we geen informatie beschikbaar over die muurkleur. We kunnen je helaas niet verder helpen, onze excuses!

>

Marleen Pleijsier op 4 januari 2015 om 19:38

De muur had een betonlook uitstraling. Ik zie bij de producten die gebruikt zijn, niks over de muur staan. Waarmee is deze gave muur gemaakt?

>

vtwonen op 5 januari 2015 om 08:43

Hi Marleen, het behang staat stiekem wel gewoon in de lijst. Het is het behang ‘concrete moiré’ WDCM 1401 van het merk Wall & Decò. De Ru is een zaak die dit merk ook verkoopt: http://www.deruverfenbehang.nl/ Je zou eens bij hen kunnen informeren.

>

Esther Delsink op 9 december 2014 om 11:41

super bedankt voor het antwoord . Ik ga hem gelijk bestellen .
Ik vind jullie programma geweldig ,
Ik kijk uit naar de volgende serie . vr gr Esther

>

Esther Delsink op 30 november 2014 om 12:43

een vraagje waar kan je in Nederland het lades behang komen .
Ik kom er niet uit .
Vr gr Esther

>

Marjolein op 25 november 2014 om 10:38

Wederom fantastisch resultaat. Waar nemen de stylisten de mensen mee naar toe om de kamers te kiezen?

>

vtwonen op 25 november 2014 om 10:48

Hi Marjolein, de bewoners mogen elke week rondstruinen in de stijlkamer van Loods 5 in Zaandam.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties