vtwonen

Aflevering 4: kijken en shoppen (seizoen 1)

Een oude gerenoveerde dijkwoning uit 1920 omtoveren tot een droomhuis, dat is Miriam gelukt. Alleen de woonkamer, die laat nog wat te wensen over. Daarbij houdt Miriam van industrieel en vintage en houdt Sasha juist van modern en praktisch. Shop hier de producten uit aflevering 4 en lees verder voor een overzicht van alle gebruikte producten.

vtwonen aflevering 4
Muur en boekenkast geverfd in Yippie Blue uit de Color Collection, per liter (Histor). De boekenkast onder het raam is op maat gemaakt, in deze uitvoering, circa 300×70 cm (www.edwinvanmeel.nl). Bijzettafels Enamel van Zuiver, set van 3, vloerkleed niet meer leverbaar, soortgelijk: Stripe van House Doctor, 70×180 cm, fotolamp La Chaise Longue van Cosmo (vtwonen.nl). Foto op aluminium gedrukt 20×30 cm (Albelli). Bloemen (Bloemenbureau Holland). Overig privébezit.

woonkamer-kast-bijzettafelMuur en boekenkast geverfd in Yippie Blue uit de Color Collection (Histor). De boekenkast onder het raam is op maat gemaakt, in deze uitvoering, circa 300×70 cm (www.edwinvanmeel.nl). Grote kast op maat gemaakt 230x300x60 cm (lxbxd), in deze uitvoering circa (Combitex). De grote kast is geschilderd in S 3030-B Gevlei, op de mengmachine (Histor). Bijzettafels Enamel van Zuiver, set van 3, tafel met koperen blad, niet meer leverbaar, soortgelijk: bijzettafel Rowan van Casa Vivante Ø 36 cm, flesvaas van Bloomingville 37 cm hoog, vloerkleed niet meer leverbaar, soortgelijk: Stripe van House Doctor 70×180 cm (vtwonen.nl). Blauwe vaas (Loods 5). Overig privébezit.

kantoor-bureau-lampenWerktafel 180×90 cm (Combitex). Geschilderd in S7010-R90B Criterium, op de mengmachine per liter (Histor). Ladekast Alex 66x67x48 cm (lxbxd) (Ikea). Foto op aluminium gedrukt, 20×30 cm (Albelli). Koperen bollampen van Zuiver Ø 50 cm (vtwonen.nl). Overig privébezit.

Shop in stijl

aflevering-4

Alsof je in een schilderij stapt

Miriam en Sacha wonen in een prachtig dijkhuis, waar vele maanden hard werken in zitten. Het hele huis is verbouwd, alleen de woonkamer is nog niet helemaal naar hun zin. Sacha: ‘Hier kom je het huis binnen, maar we leven vooral in de keuken beneden. We hebben een enorme verbouwing achter de rug en geen energie meer om nog wat van de woonkamer te maken. Daarnaast verschillen onze smaken ook nog eens. Voor mij is het belangrijk dat meubels functioneel zijn, maar Miriam gaat vooral voor vintage. Oude kisten of een retro wandkast die ze tegenkomt bij de kringloop kan ze niet laten staan. We missen kunst, persoonlijke foto’s en een boekenkast in de woonkamer. Accessoires die het leefbaar en persoonlijk maken.’ Hier moet wat gebeuren, dat vindt ook stilist Fietje Bruijn. ‘Miriam en Sacha hebben leuke spullen, maar ze verdwijnen in de ruimte. Als je hier een mooie werkplek maakt en er een paar grote lampen ophangt, breek je de ruimte. De trap mag ook wel wat meer pit krijgen. Het kinderspeelgoed is weggepropt in een hoek, dat moet anders.’

Met een glas wijn en een goede film

Om de woonkamer wat intiemer te maken, wordt één muur geschilderd in donkerblauw. ‘Door de ramen heb je een prachtig uitzicht. Het is net het Rijksmuseum, maar dan in Broek in Waterland.’ Onder de ramen kiest ze voor een boekenkast. Er wordt een extra plank op bevestigd, zodat Miriam en Sacha extra zitplaatsen hebben als ze een feestje geven. De trap naar de slaapverdieping is vrij basic, vergeleken met de rest van het huis. Fietje kiest ervoor om de treden te bekleden met leer en staal, voor een stoer effect. Tegen de wand komt een grote kast die plek biedt aan kinderspeelgoed en jassen. ‘Hopelijk vinden Miriam en Sacha de woonkamer nu zo’n fijne plek dat ze niet meer verder komen!’ En inderdaad, Miriam kan niet wachten als ze het eindresultaat ziet. ‘Ik verheug me er nu al op om hier met een glas wijn en een goede film te zitten. Fietje is fantastisch geslaagd in het combineren van onze stijlen.’ En ook Sacha is erg blij met het resultaat. ‘De kleur op de muur is erg mooi en aan die tafel zie ik mij wel werken. En die kast, mooi ding zeg. Fietje heeft het goed begrepen!’

vtwonen gemist? Aflevering 4 – seizoen 1:

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Fietje Bruijn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Willemijn op 7 januari 2018 om 16:48

Ha VT Wonen,

Kunnen jullie misschien ook vertellen waar die mooie bank vandaan komt? Heel veel dank!

Hartelijke groeten,

Willemijn

>

vtwonen op 9 januari 2018 om 09:44

Beste Willemijn, we kunnen je hier helaas niet bij helpen. Deze bank was privébezit van de bewoners.

>

Emily op 18 september 2017 om 10:06

Hoi,

Ik ben ter inspiratie een oude aflevering aan het terug kijken omdat hier zulke mooie kleuren blauw in worden gebruikt :) De kleuren blauw worden in dit artikel omschreven, maar er wordt ook een mooie donkergrijs gebruikt om de trapleuning te schilderen. Wat is de naam of code van die kleur?
Bedankt voor de inspiratie, ook in 2017 is dit nog een geweldig mooie inrchting ;)

>

Maurice op 15 februari 2016 om 20:45

Goededag,

Wij lezen jullie blad altijd met veel interesse en kwamen afgelopen week online op jullie site terecht. We hebben een vraag over de tweede foto. Hierop is op de voorgrond een bijzettafeltje met koperen blad afgebeeld. Wij zijn al een tijdje op zoek naar een dergelijke tafel en zouden graag willen weten of jullie ons kunnen aangeven van welk merk dit is en waar dit tafeltje danwel een leuk alternatief verkrijgbaar is.

We hopen nog veel inspiratie op te doen via jullie blad/website en kijken uit naar jullie reactie.

Vriendelijke groet,

Anke & Maurice

>

Amy op 4 januari 2015 om 02:32

Mag ik vragen naar welke winkel ze naartoe gingen?

>

vtwonen op 5 januari 2015 om 09:12

Hi Amy, de winkel met de stijlkamers is Loods 5 in Zaandam.

>

Mariska op 5 november 2014 om 11:43

Kan iemand mij vertellen wat voor soort balken er gebruikt zijn voor de trap in het huis van Miriam en Sacha uit Broek uit Waterland uit Aflevering 4.
Het gaat om de trap die ze al hadden. Die van de keuken naar de woonkamer.

>

vtwonen op 6 november 2014 om 12:16

Hi Mariska, we gaan het voor je navragen, maar kunnen helaas geen volledige garantie op een snel antwoord bieden omdat we dit bij de bewoners na moeten vragen. Kan dus even duren.

>

Carolien kok op 26 oktober 2014 om 13:12

Wat is er gebruik in afl. 4 voor de vensterbank, welke houtplank en met welke olie is het behandeld?

Gr. C. Kok

>

vtwonen op 27 oktober 2014 om 15:06

Hi Carolien, dat is hoogstwaarschijnlijk gewoon een vurenhouten plank van de bouwmarkt geweest die in de beits – ebben – is geverfd.

>

Desiree op 22 oktober 2014 om 16:11

Gek vraagje misschien: In deze aflevering werden ook een paar shots van de keuken getoond, die de bewoners zelf al hadden ingericht.
Er hingen boven de aanrecht van die koperen peertjes waarbij je ook het ijzerdraadje zo goed ziet als ze branden, geven een gelig licht.

En oh, wat wil ik die graag hebben... Iemand enig idee waar je die kunt kopen?

Wat is Yippie blue trouwens een geweldige kleur :-)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties