Aflevering 3: kijken en shoppen (seizoen 1)

Het interieur van Michelle en Martijn is een compromis tussen hun twee stijlen. Geen wonder dat ze zich niet thuis voelen in hun eigen huis. Aan stilist Fietje Bruijn de taak om hun smaken samen te voegen. Ook zo enthousiast over de metamorfose bij Michelle en Martijn uit Aalsmeer?

Make-over aflevering 3Kleur op wand: Cassave (S 4010-G10Y) HistorVloerlamp Tripod van Zuiver (vtwonen.nl). Bank bestaande uit Aikon Lounge 5-zits met 1 armleuning rechts in stof Bari 167 Ivory met rugkussen Lounge 75 in stof Loop 02 Graphite en rugkussen Lounge 90 in stof Gili 10 Sepia met poten in kleur Dark en Aikon Lounge 1-zits 0-arm in stof Bari 167 Ivory met Lounge rugkussen 90 in Loop 02 Graphite met poten Dark, poef Aikon 102 x 102 in stof Bari 167 Ivory met poten Dark, losse extra kussens: universeel kussen 65×45 cm in Bari 167 Ivory, kussen Lounge 54×26 cm in Gili 122 Tan, kussen Lounge 58×36 cm in Gili 10 Sepia (www.designonstock.nl). Gordijnen Aina per paar (Ikea). Dahlia’s Bloemenbureau

fotobehangEettafel Rhonda Ø 130 cm (vtwonen.nl). Spijlenstoelen Sit (vtwonen.nl). Kunststof stoel Reidar (Ikea). Behang gemaakt van foto vanaf (Hema). Grote kast in vurenhout 220x200x55 cm (hxbxd) (Combitex). Geschilderd met Cassave, op de mengmachine, per liter (Histor). Deurgreep is een stuk vuurrood koord (fourniturenwinkel). Hanglamp Moon van vtwonen by Maretti Ø 70 cm vanaf (vtwonen.nl).

groene wandBank bestaande uit verschillende elementen (zie eerste foto), 
poef Aikon 102×102 cm, losse extra kussens: universeel kussen 65×45 cm, kussen Lounge 54×26 cm, kussen Lounge 
58×36 cm (www.designonstock.nl). Vloerkleed (IkeaLetterbak 94x110x20 (hxbxd) (vtwonen.nl). Geschilderd in de kleur van de muur: Cassave, op de mengmachine lak per liter (Histor). Klemlamp Ranarp (Ikea). Overig privébezit.

buitentafelDe oude eettafel werd geschilderd in kleur Cassave en kreeg een mooi plaatsje op het buitenterras.

Shop in stijl

producten

Nooit meer de gulden middenweg

‘Ik heb nog nooit zo’n mooi huis gezien’, roept Michelle uit als ze haar woonkamer ziet na de metamorfose. ‘Ik vind zelfs de kleur op de muur mooi! Fietje heeft ons goed begrepen.’ Ook Martijn kan zijn geluk niet op als hij het resultaat ziet: ‘We hoeven nooit meer bij de buren naar binnen te gluren om te kijken hoe zij het hebben. Het is helemaal gelukt om onze stijlen op één lijn te krijgen. Dit interieur: dat zijn wij.’ Dat was voor de metamorfose wel anders. Toen was nauwelijks te zien wie er in dit huis 
wonen. Het ontbrak er aan sfeer en persoonlijkheid. Dat is ook de conclusie van stilist Fietje Bruijn als zij het huis bekijkt. ‘Ik begrijp dat Michelle en 
Martijn voor deze woning zijn gevallen, maar wat de inrichting betreft, is er nog veel werk te doen. Ik kan zien dat ze hier weinig woongenot aan beleven. Ik ga er meer samenhang en sfeer in brengen, zodat ze weer blij worden als ze om zich heen kijken.’ Een pittige klus, want als het om interieur gaat, staan Michelle en Martijn lijnrecht tegenover elkaar. Ze komen geregeld bij woonwinkels, maar komen altijd met lege handen thuis. Michelle: ‘Martijn houdt van kleur en strakke lijnen, terwijl ik alles wit wil houden en gek ben op accessoires. We kiezen altijd voor de gulden middenweg en voelen ons daarom geen van beiden thuis in ons huis.’

Een paar blikvangers én kleur

Hoe Fietje Martijn en Michelle toch weer enthousiast heeft gekregen over hun interieur komt door het toevoegen van kleur, persoonlijkheid en sfeer. Haar keuze om een muur in de woonkamer een grijsgroene kleur te geven is gedurfd en geeft de woonkamer meer sfeer en eigenheid. De deur en twee radiatoren worden mee geschilderd voor een rustige uitstraling. De woonkamer krijgt sfeer door een paar blikvangers, zoals een grote bank die bestaat uit losse delen, een vloerkleed en een tv-kast die op maat is gemaakt.
De ronde eettafel is een wens van Michelle en het meubel doorbreekt de rechte lijnen van de woonkamer. Een foto van Michelle’s opa wordt vergroot tot een behang. De foto geeft het interieur de persoonlijkheid waar het zo om vroeg. Fietje: ‘Het wordt tijd dat Michelle en Martijn weer gaan genieten van hun huis! Ik wens ze ontzettend veel woonplezier voor de toekomst.’

vtwonen gemist? Aflevering 3 – seizoen 1:

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Fietje Bruijn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 29 maart 2016 om 16:00

In aflevering 3 van seizoen 1 staat er na de make over een erg leuk kinder hoek/speelplek. Ik ben op zoek naar zo'n speeltafeltje voor mijn eigen dochter. Is deze ergens te koop? Dank alvast voor de reactie.

>

Anoniem op 31 maart 2016 om 07:26

Hoi Saskia, het tafeltje is gemaakt door Combitex. Je zou daar eens kunnen informeren naar wat ze voor je kunnen betekenen.

>

Anoniem op 2 november 2015 om 10:40

Met welke verf is de kast geverfd in de uitzending van gisteren, 1 november?

>

Anoniem op 10 september 2015 om 10:50

Hallo, waar kan ik die lamp vinden? Zie via webshop alleen aluminium, zwart en wit?

Mvg Krista

>

Anoniem op 11 september 2015 om 08:47

Beste Krista, helaas is de lamp in deze kleur niet meer beschikbaar. De drie kleuren die je in de shop vindt, zijn de enige kleuren.

>

Anoniem op 27 mei 2015 om 17:56

Wat een goed idee om de radiator mee te verven, met welk soort verf kun je dat het beste doen?

>

Anoniem op 28 mei 2015 om 15:34

Hoi Desi, Histor heeft speciale radiatorlak. Je kunt hier eens informeren naar de mogelijkheden. Of loop eens binnen in een verfspeciaalzaak. Zij kunnen je vast verder helpen. Succes!

>

Anoniem op 26 december 2014 om 17:08

Aflevering 3: Wij hebben qua indeling een soortgelijk nieuwbouwhuis gekocht en vroegen ons af wat de breedte en lengtemaat van de woning in aflevering 3 is. We vinden de gekozen indeling namelijk prachtig en praktisch. Ons huis is nog in aanbouw en we checken graag even of we inderdaad beschikken over een soortgelijke ruimte. Groet, Barbara

>

Anoniem op 5 januari 2015 om 13:21

Hi Barbara, helaas beschikken wij niet over die informatie. We kunnen je helaas niet verder helpen, sorry!

>

Anoniem op 24 december 2014 om 18:09

Hoi!

Waarvan is de dichte televisiekast en waar is deze te koop?

Groetjes Swanita

>

Anoniem op 24 december 2014 om 00:34

Wat is het merk van de hanglamp (grijs met rode draad) in aflevering 3.

m.v.g. Danielle

>

Anoniem op 24 december 2014 om 08:22

Hi Danielle, de lamp behoort tot de nieuwe vtwonen lampen collectie. De lampen zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in onze webshop.

>

Anoniem op 22 december 2014 om 23:24

Ik vind de kleur op de muur zo mooi. Kleur grijs groen, welke kleurnummer en van welke kleurenwaaiers?

>

Anoniem op 21 december 2014 om 20:35

Waar kan je de over gordijnen kopen? En wat voor kleur groen is het precies???

>

Anoniem op 5 januari 2015 om 13:19

Hi Sora, dit zijn geen groene gordijnen, maar meer donkergrijs. Het zijn de gordijnen Aina van Ikea.

>

Anoniem op 20 oktober 2014 om 20:51

Ik vind de hanglamp boven de tafel geweldig. Maar ik kan hem nergens vinden. Ook niet na lang Googelen. Hebben jullie een online adres waar ik hem kan kopen?

>

Anoniem op 21 oktober 2014 om 10:18

Hi Remon, de lamp behoort tot de nieuwe vtwonen lampen collectie. De lampen zullen aan het eind van dit jaar verkrijgbaar zijn in onze webshop. Nog even wachten :)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties