Aflevering 3: kijken en shoppen (seizoen 2)

Jeanine en Richard wonen samen met hun drie kinderen in een verbouwde 2-onder-1-kap uit de jaren ’50. Jeanine heeft de inrichting van het huis volledig op haar genomen, Richard vindt het jammer dat hij helemaal niks in te brengen heeft. Hij zou graag wat meer gezelligheid willen. Heb je de metamorfose van het huis van Jeanine en Richard gezien? 

plantenhoeklang dressoirhappy wall

Woonkamer

Op de bijzettafel

Op kast en plank

Eethoek

Plantenhoek

  • Kleur op de wand Inflatable Blue: Histor
  • Planten: mooiwatplantendoen.nl
    o.a. Kalanchoe NF, Aloë Vera, Yucca en Sansevieria Zeylanica
  • Manden: vtwonen.nl
  • Basic bloempotten: tuincentra
  • Bloempotten in muurverf Yippie Blue: Histor

Hal

vtwonen gemist? Aflevering 3:

Metamorfose door: Marianne Luning | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: tv

Reacties:

Anoniem op 1 maart 2015 om 19:17

Beste redactie,

In de aflevering van vandaag, zondag 1 maart, zag ik een heel mooi kleed voorbij komen in de winkel waar de kandidaten waren.
Graag wil ik de naam en adres van deze winkel.

Alvast bedankt.
Groetjes Karin

Beste Karin, de deelnemers gaan met de stylist shoppen bij Eijerkamp in Veenendaal. Eijerkamp heeft twee vestigingen. De adresgegevens en openingstijden van beide locaties vind je hier: http://www.eijerkamp.nl/over-eijerkamp/adres-openingstijden/

Anoniem op 1 maart 2015 om 19:33

kun je je nog opgeven voor het programma VT-Wonen??

Beste Debbie, voor dit seizoen zijn alle deelnemers als geselecteerd en opnames in volle gang. Wie weet komt er nog een derde seizoen, maar dat durven we niet te zeggen. Houd onze site in de gaten!

Anoniem op 1 maart 2015 om 19:40

Moooooi! De kleurcombinaties en dressoir oplossing is heel goed gekozen. Geeft inspiratie!

Anoniem op 1 maart 2015 om 20:34

Gatverderrie! 18.30u is nèt te vroeg voor mij op zondag – ik mis ‘m steeds! en dan moet ik weer tot na de werkmaandag wachten tot ik ‘m online kan terugkijken. En dan zie ik overal al foto’s van de metamorfose opduiken. Weg verrassing! Kan dat terugkijke niet meteen na uitzending geregeld worden? 😉

Beste Sas, je kunt de aflevering ook op de website van SBS6 of kijk.nl terugkijken. Misschien zijn zij wat sneller met het plaatsen van de aflevering!

Anoniem op 2 maart 2015 om 13:13

Wat gaaf die muur met schoolbordverf in de eethoek!
Waarmee is die tekening erop gezet?

Beste Anne, deze tekening is gemaakt door Lisette de Zoete: http://lisettedezoete.nl/. Misschien kun je bij haar eens informeren naar het materiaal waarmee zij de tekening heeft gemaakt.

Anoniem op 2 maart 2015 om 21:59

Ik vind het tv meubel fantastisch. Hoe zit het in elkaar? Is het bovenste gedeelte slechts een plank of een opbergsysteem?

Beste Melanie, de zwevende kast is gemaakt door Sijmen Interieur. Je kunt het best bij hen informeren hoe de kast is opgebouwd. Zij kunnen je dat vast tot in de detail vertellen.

Anoniem op 3 maart 2015 om 11:38

Hoe heet de bovenste kleur van de muur achter de tv kast?

Beste Manon, de bovenste kleur is Inflatable blue van Histor. Veel verfplezier!

Anoniem op 7 maart 2015 om 00:09

Hoe heet de onderste kleur van de muur achter de tv kast?

Beste Sandra, de onderste kleur is de kleur Expression blue. De bovenste kleur is de kleur Inflatable blue. Beide van Histor: http://www.histor.nl/inspiratie/stijlcollecties/the-color-collection

Anoniem op 8 maart 2015 om 22:01

Waarom kun je de foto’s van de site niet direct pinnen op pinterest?

Beste Elly, we hebben naar dit probleem gekeken en als het goed is, zou je nu weer kunnen pinnen. Bedankt voor je bericht!

Anoniem op 14 maart 2015 om 13:51

De schilderijen achter de bank en op de fotoplank in de foto’s hierboven, met de witte en zwarte cirkel, waar komen die vandaan?

Beste Isabelle, het ontwerp van de zwarte cirkels is door onze vormgevers gemaakt. De cirkels zijn afgedrukt op canvas. Heel makkelijk zelf te maken! Met een kwast en zwarte verf kun je lekker creatief aan de slag. Succes!

Anoniem op 16 maart 2015 om 18:38

Ik heb mijn muur geverfd met inflatable blue, omdat ik de kleur achter de planten zo mooi vind.
Nu zie ik dat de kleur anders is geworden en volgens mij zit achter de planten Expression Blue!

Beste Marlonne, het is echt Inflatable Blue. We hebben het voor je nagevraagd bij Marianne. De kleur kan anders lijken door lichtverandering en bijvoorbeeld het fotomoment van de dag. Ons advies is om altijd eerst een kleur te testen in je eigen ruimte. Elke ruimte doet weer iets met het licht en dus met kleur!

Anoniem op 26 maart 2015 om 10:31

Het is heel gaaf geworden!
Ik vroeg me af wat voor plantje het grijs/groenige plantje op de witte schaal is dat op het tvmeubel staat. Weten jullie dat misschien? Alvast bedankt voor het antwoord!

Beste Eline, dat weten we 🙂 Het is de Tillandsia Serographica.

Anoniem op 27 maart 2015 om 19:43

Is de verf die is gebruikt op de muren kalkmat of mat van Histor?

Beste Elisabeth, we hebben dit bij onze styliste nagevraagd, maar helaas nog geen reactie mogen ontvangen. Misschien kun je ook bij Histor zelf informeren. Zij kunnen je vast meer vertellen.

Anoniem op 2 april 2015 om 16:10

Wat een prachtige metamorfose!!
Misschien een rare vraag, maar hoe hoog is het kookeiland? wij willen nl dezelfde barkrukken van HKliving, maar ik weet niet of de krukken te hoog zijn, zag op internet dat de krukhoogte 89 cm is en ons kookeiland is 98 cm hoog, dus dan heb je maar 9 cm beenruimte….. Het lijkt de Mano keuken van KVIK, en die hebben wij ook………..Alvast bedankt voor een reactie!
groetjes petra

Beste Petra, we hebben helaas geen informatie over het keukeneiland die de bewoners zelf hebben geplaatst. Misschien kun je eens bij een keukenspeciaalzaak informeren wat zij denken dat voldoende beenruimte is. Succes!

Anoniem op 13 mei 2015 om 12:06

Ik vond dit werkelijk een prachtige metamorfose. Wel heb ik een vraag: de lamp van Moooi boven de eettafel, welke doorsnee heeft deze? 80 cm of nog een maatje groter? En wat is dan het formaat van de eettafel? Alvast bedankt voor jullie reactie!

Beste Patricia, omdat de lamp privébezit is, hebben wij geen idee welke afmeting de lamp heeft. Misschien kun je eens bij Moooi informeren. Zij zullen vast weten wat de doorsnede is van deze mooie lamp! Dit is het e-mailadres: info@moooi.com. De afmetingen van de tafel weten we wel. Dat is: 2.70 m lang bij 90 cm breed met een omlijsting van metaal.

Anoniem op 24 mei 2015 om 18:34

super mooi, heb het zelf ook gedaan maar is toch lastig. Heb in de voorkamer een openhaard en ik heb geen idee welke kleur ik hem moet doen. Kunnen jullie helpen? Bedankt alvast

Beste Karin, wij geven helaas geen persoonlijk kleuradvies. Zonder foto is het ook lastig adviseren. Het beste kun je met een foto van de haard naar een verfspeciaalzaak gaan en daar om advies vragen. Succes!

Anoniem op 28 juli 2015 om 10:27

Welke kleur zit op de muur achter de donkergrijze bank?

Beste Simona, de drie kleuren die gebruikt zijn achter de bank, kun je in ditzelfde artikel terugvinden. Het staat onder het kopje ‘woonkamer’. De kleuren zijn van Histor. Daar kunnen ze je verder helpen met het in huis halen van de kleur(en).