Zo word je weer verliefd op je tuin

De tuin is jouw trotse bezit, maar kan soms ook een doorn in het oog zijn. Met mooi weer is het heerlijk om buiten te zitten, maar soms gooit al dat achterstallig tuinonderhoud roet in het eten. Zijn het niet de planten, dan is het wel de buitenverlichting, het onkruid tussen de tegels of de tuinset die aan vervanging toe is. Is de verstandhouding tussen jou en je tuin een beetje bekoelt? Met deze tips word jij weer smoorverliefd op je tuin. (in samenwerking met Hartman)

Weer verliefd op je tuin

Loungen maar!

Is jouw buiten-loungeplek aan vervanging toe? Wij hebben een parel van een tuinset voor je gevonden. Sophie van Hartman is hét nieuwe setje onder de zon. Vooral de Sophie Studio chair met het iconische onderstel geeft ons een verliefd gevoel. De kuipstoel -met extra rugondersteuning- zit heerlijk en samen met de Sophie Studio tafel is het een design setje waar je u tegen zegt. Of ga jij liever voor het setje Sophie Element?

Lichtjes aan

Naast een setje comfortabele en goedogende zitmeubels is een mooie tuin niks zonder buitenverlichting. Met kleine lantaarntjes, windlichten en kaarsjes geef je de tuin in een handomdraai een unieke touch. Zodra de zon zich niet meer laat zien, gaan de buitenlantaarns aan, wat een sfeer!

Weer verliefd op je tuin

Kussenverzameling

Een knappe tuin kan niet zonder kleurrijke kussentjes op de stoelen, op de bank of lekker op het gras. Alleen al de eerste aanblik ervan geeft een vrolijk gevoel en doet je verlangen naar een eindeloze zomer. Hoe je aan al die leuke kleurige exemplaren komt? Verzamel ze op marktjes, in vintage zaakjes, conceptstores of woonwinkels.

Make it green!

Mag de zithoek er wel wat levendiger bij staan? Pimp ‘m met planten! Creëer een urban jungle met hangplantjes. Ze zijn overal te koop, wonen vaak al in de leukste potten en zijn makkelijk in onderhoud. Tip: hang een vetplantje op. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze kunnen ook goed voor zichzelf zorgen dus je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Hartman en vtwonen

Iedere zondag om 19.30 kijk je op SBS 6 naar ‘Weer verliefd op je huis’, waarbij Viktor Brand en de vtwonen stylisten iedere week de uitdaging aangaan om stellen opnieuw verliefd te laten worden op hun huis én tuin. Doe dit tv-seizoen inspiratie op voor je buitenverblijf en word weer verliefd op je tuin!

Bron: in samenwerking met Hartman

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Evelien op 14 maart 2019 om 19:33

Komt er nog een nieuw seizoen van weer verlieft op je huis. Waar je je voor op kan geven

>

Katja op 1 januari 2019 om 15:44

Goedemiddag, van welk merk is deze buitenhaard en waar kan ik hem kopen? Vriendelijke groeten, katja

>

Michel op 18 juni 2018 om 22:47

goedenavond, graag hoor ik of we ons nog kunnen opgeven voor een tuin metamorfose en wat daarvoor de voorwaarden zijn...m vr gr Michel en Karin

>

vtwonen op 21 juni 2018 om 13:58

Beste Michel en Karin, voor het aankomende seizoen zijn de deelnemers al geselecteerd, maar jullie kunnen natuurlijk altijd een poging wagen voor een volgend seizoen! Je kunt je aanmelden via deze link: https://www.sbs6.nl/programmas/vtwonen/aanmelden-vtwonen/ Zodra je geselecteerd bent voor deelname, wordt er telefonisch contact met je opgenomen en zullen we de kosten en voorwaarden met je doornemen. Mocht je dan nog af willen zien van deelname, dan mag dat zeker nog. Opgeven is vrijblijvend!

>

Ingrid Brand op 7 juni 2018 om 12:59

Hoiii, gaan jullie nog meer verliefd op je tuin maken? Zo leuk. Wij houden ons aanbevolen hoor. Hebben grote tuin! Maar probleem met hoe of wat betreft zonnewering etc... mochten jullie zin hebben in gave uitdaging???? kan ik ons daar nog voor opgeven

>

José Bogers op 7 mei 2018 om 22:18

Hallo, ik heb mezelf laatst opgegeven voor weer verliefd op mijn tuin maar kan niet zien of het verstuurd is, hoe kan ik dat controleren?
Groet José

>

vtwonen op 9 mei 2018 om 09:09

Beste José, heb je het formulier op de website van SBS6 ingevuld? Als je aanmelding goed is verzonden, zou je een automatische ontvangstbevestiging in je scherm moeten zien verschijnen. Wij kunnen helaas niets voor je checken, omdat de aanmeldingen binnen komen bij onze collega's van tv.

>

Manja op 6 mei 2018 om 12:41

Beste VTwonen, ik wil graag weten wat voor soort split/ steentjes er gebruikt is voor de tuin. Hoe heet het? En waar is dit verkrijgbaar? En groeit er makkelijk onkruid door?
Alvast bedankt,
Manja

>

vtwonen op 9 mei 2018 om 09:11

Beste Manja, hier is Gravier D'or gebruikt. Meer informatie kun je inwinnen bij Amagard: https://www.amagard.com/nl/

>

joyce verhoef op 23 april 2018 om 12:55

hoi heb nu 2x een mail gestuurd om ons op te geven voor weer verliefd op je tuin. maar volgens mij lukt het versturen niet want krijg dan een lege pagina. Hoop dat jullie mij kunnen helpen

>

vtwonen op 24 april 2018 om 07:16

Beste Joyce, kan je ons vertellen naar welk e-mailadres je de mail stuurt?

>

Wendy Fransen op 22 april 2018 om 21:20

In de uitzending van 22 april zagen wij een konijnenkooi incl. Konijn, maar na het eindresultaat was het konijn nergens meer te zien!! Dus mijn vraag is:Waar is het konijn? Groeten Wendy

>

vtwonen op 23 april 2018 om 06:51

Beste Wendy, de konijnen waren tijdens de tuin make-over even uit logeren. Komen gewoon weer terug, maar later dan de laatste opnames. Dus de bewoners geven het hok zelf een plaatsje in hun nieuwe tuin.

>

Mevr.a.klaassen op 22 april 2018 om 20:08

Hoe kun je iemand op geven ,voor jullie programma weer verliefd op JOU tuin.en zijn er dan ook kosten aan verbonden als jullie de tuin hebben op geknapt.mevr.a.klaassen

>

vtwonen op 23 april 2018 om 06:57

Beste, op dit moment zitten alle tuin make-overs er weer op. Als we volgend jaar terugkomen met nieuwe afleveringen dan roepen we zo rond december en januari op tot inschrijven.

>

Birgit op 21 april 2018 om 18:08

Hoe kan ik me opgegeven voor de tuinmetamorfose?

>

vtwonen op 23 april 2018 om 06:58

Beste Birgit, op dit moment zitten alle tuin make-overs er weer op. Als we volgend jaar terugkomen met nieuwe afleveringen dan roepen we zo rond december en januari op tot inschrijven.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties