WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo houd je je bloemen zo lang mogelijk vers

Een bos verse bloemen zorgt voor instant woongeluk. Maar hoe behoud je dat gevoel zo lang mogelijk? Het vers houden van jouw zorgvuldig uitgekozen boeket kun je zelf beïnvloeden. Wij delen 6 eenvoudige verzorgingstips. (in samenwerking met Fleurop)Fleurop

1. Beschermen tijdens vervoer

Het boeket moet zorgvuldig verpakt worden om het te beschermen tegen warmte of kou en beschadigingen te voorkomen. Zorg er dus voor dat het boeket goed ingepakt zit als je dit op de fiets of in de auto meeneemt. Als je online bloemen bestelt bij Fleurop, zit je boeket altijd in de juiste, beschermende verpakking.

2. Schuin afsnijden

Er bestaat nog weleens wat twijfel over, moet je bloemen schuin afsnijden of niet? Het verlossende antwoord is: ja. Schuin afsnijden zorgt ervoor dat bloemen voldoende water op kunnen nemen. Gebruik altijd een scherp, schoon mes. Als je knipt of hakt kan de stengel splijten of samenknijpen waardoor de bloem niet voldoende water op kan nemen. Heeft de bloemist de bloemen als schuin afgesneden? Doe dit dan thuis opnieuw. De snede kan al gedroogd zijn. Aan te raden is om elke 3 tot 4 dagen de bloemen weer een beetje (schuin) af te snijden.

3. Geen bladeren

Verwijder al het blad dat in het water terecht kan komen. Bladeren kunnen namelijk gaan rotten wanneer ze in het water hangen en bloemen kunnen niet goed tegen de bacteriën die daarbij in het water komen.

4. Schoon en passend

Om bacteriën in het water te voorkomen, is het belangrijk om een schone vaas voor je boeket te gebruiken. Daarbij houden bloemen van voldoende ruimte. Ga dus voor een groot exemplaar.

5. Snel in de vaas

Na bezorging (of thuiskomst) is het belangrijk dat het boeket zo snel mogelijk in een vaas gezet wordt. Gebruik lauw kraanwater om de vaas te vullen, inclusief de juiste hoeveelheid plantenvoeding. Deze krijg je altijd bij het boeket, kijk op de verpakking wat de juiste verhouding is.

6. Kies de juiste plek

Tocht of verwarming zorgen ervoor dat bloemen meer water verdampen dan opnemen en daardoor snel slap gaan hangen. Zet je boeket ook niet naast de fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas dat de veroudering van bloemen versnelt.

Bron: in samenwerking met Fleurop

nog meer: tv