WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonshoppen: 5 tips

Je denkt ‘gezellig’ een dagje te gaan woonwinkelen en eindigt zonder meubels en mét strijd en irritaties. Dat kan anders! Met onze 5 tips wordt samen woonshoppen in het vervolg wel een succes. (in samenwerking met Woonboulevard Poortvliet XXL)Woonboulevard Poortvliet XXL

1. Maak een moodboard

Ga afzonderlijk van elkaar aan de slag met een moodboard. Gebruik folders, tijdschriften en laat je verrassen. Knip kleuren, sferen en producten uit die je aanspreken. Ben je een fervent ‘pinner’ op Pinterest? Maak een nieuw bord aan en ga hiermee aan de slag. Het fijne van Pinterest is dat je het bord kunt delen met je partner. Leer van elkaar, inspireer elkaar en bekijk op welke punten jullie smaken raakvlakken hebben.

2. Bepaal je stijl

Met de moodboards is de basis voor het shoppen gelegd. Je weet nu waar jullie woonstijlen verschillen, maar ook waar ze raakvlakken hebben. Een klein beetje contrast maakt het eindresultaat alleen maar spannender. Je zult zien dat het combineren van smaken vaak heel goed uitpakt. Zolang je de basis rustig houdt en kiest voor één kleur, die jullie allebei aanspreekt, kun je best veel kanten op. Probeer maar eens!

3. Bereid je online voor

Je kent elkaars smaak en hebt (misschien al) een kleurenpalet bepaald, tijd om daar passende producten bij uit te zoeken. Veel woonwinkels hebben een uitgebreide website, waar een groot deel van de collectie te vinden is, zo ook Woonboulevard Poortvliet. Vergeet hierbij ook de inspiratiepagina en de blog niet, hier vind je handige tips en ideeën van de experts. Maak samen tijd vrij, ga achter de computer zitten, bekijk welke meubels en accessoires jullie mooi vinden en bepaal het budget.

4. Maak afspraken

Maak duidelijke afspraken voordat je gaat winkelen. Waar ga je voor kijken en wat heeft prioriteit? Zo is het een idee om allebei twee producten uit te kiezen die je belangrijk vindt en graag in het echt wilt zien. Zo bewaar je de focus en laat je de ander in zijn waarde. Soms is het handig om van tevoren een plattegrond van de winkel te bekijken. Zo weet je welke route je moet lopen en raak je onderweg niet afgeleid door andere producten.

5. Doe inspiratie op buiten de deur

Genoeg ideeën opgedaan? Dan is het de hoogste tijd om ‘live’ te gaan shoppen. Bij Woonboulevard Poortvliet XXL kun je op 50.000 m2 ronddwalen, voelen, zien én beleven. In restaurant Spijs geniet je van een lunch of lekkere koffie (welverdiend tijdens het shoppen), de kids vermaken zich in de kinderhoek en parkeren is nooit een punt met de grote hoeveelheid parkeerplekken. En met alles onder één dak zou het zomaar kunnen zijn dat jullie met alles voor jullie droominrichting naar huis gaan.

Bron: in samenwerking met Woonboulevard Poortvliet XXL

nog meer: tv