WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Raambekleding kiezen: kleuren en materialen

Heb je een keuze gemaakt wat betreft het soort raambekleding, dan volgt de tweede stap: kleuren en materialen kiezen. Die twee dingen hebben een grote invloed op de sfeer in huis. Neem daarom simpelweg jouw eigen woonstijl als uitgangspunt. (In samenwerking met Jasno)Vouwgordijnen

Basic

Is jouw interieur puur en ietwat eigenzinnig, houd je van eerlijke materialen, en heb je veel wit, zwart, naturel- en grijstinten in huis? Dan heb je een basic woonstijl. Ga in dat geval voor witte of zwarte houten jaloezieën of vouwgordijnen in een mooie grijs- of naturelkleur. Ook een aanrader: Ecowood shutters, gemaakt van samengeperste houtvezels uit milieuvriendelijk beheerde bossen.

Landelijk

De landelijke woonstijl lijkt in veel opzichten op de basic stijl, maar is minder gepolijst. Het is de stijl van het buitenleven. Lees: puur, stoer, ingetogen en zonder opsmuk. De materialen die bij deze woonstijl horen zijn hout, linnen en beton. Denk qua raambekleding aan houten jaloezieën in een warme tint eiken, kersen of walnoten, of vouwgordijnen van geweven papier met houten latten. En natuurlijk passen ook gezandstraalde shutters perfect bij deze stijl.

Jaloezieeen

Industrieel

Heb je een huis met oude fabrieksmeubels, stoere elementen, en no-nonsense materialen als hout en metaal, en houd je van een tikkeltje rauw? Dan mag je raambekleding ook gerust wat grover zijn. Kies bijvoorbeeld voor stoere zwarte shutters of voor houten jaloezieën in de kleur betongrijs en een ladderband met een grafische print. Ook mooi bij een industriële woonstijl: roestbruine of steengrijze vouwgordijnen van geweven papier met een grove structuur.

Vintage

Wij houden van nieuw, maar ook van tweedehands pronkstukken uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw. Nu zit je waarschijnlijk niet te wachten op raambekleding uit die tijd, maar je kunt wel iets uitzoeken wat past bij de vintage stijl. Denk bijvoorbeeld aan houten blinds. Gecombineerd met ladderbanden in een opvallende kleur groen, lila of blauw, of met een mozaïek of zebra print, ruitjes of strepen geven die een eigenzinnige twist aan je interieur. Of stel je eigen vouwgordijn samen van geweven papier en houten latten in de kleuren die jij wilt.

Bron: in samenwerking met Jasno

nog meer: tv