WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gezien op tv: 3 doe-het-zelf ideeën

In aflevering 3 van ‘Zelf aan de slag’ zag je hoe stylist Femke Pastijn, samen met het klusteam, de woonkamer van Laura en Sebastiaan uit Naaldwijk een make-over gaf. Er werd een heleboel geklust, waaronder een tegelwand achter de kachel, een klepbank voor de eethoek en een radiator-ombouw. Zijn jouw handen gaan jeuken? Je kunt nu ook zelf aan de slag! (in samenwerking met KARWEI)DIY tegeltjes achter kachel

Tegeltjes achter kachel

Laura en Sebastiaan hadden al een kachel: een mooie blikvanger in de woonkamer. Om de wand achter de kachel te beschermen tegen hitte, maakten we een moderne variant van een tegeltableau. We plaatsten achter de kachel een plaat die bekleed is met ‘Antic wandtegels’. Zelf maken? De werkbeschrijving vind je hier.

DIY klepbank

Klepbank

Een bank in de eethoek is erg praktisch omdat er veel mensen op passen. Zo’n bank wordt nóg handiger als je zorgt dat je er spullen in op kunt bergen. We maakten een klepbank in dezelfde kleur als één van de muren om rust te creëren. Het zitgedeelte werd afgewerkt met laminaat. Je vindt hier de werkbeschrijving van de klepbank.

DIY radiatorombouw

Radiatorombouw en kast

Een radiator is meestal niet het mooiste onderdeel van de woonkamer. In Naaldwijk werd deze dan ook mooi weggewerkt met een radiator-ombouw. Doordat er bij deze DIY ruimte tussen de radiatorbekleding en de vensterbank open blijft, kan de warmtecirculatie ongehinderd doorgaan. In deze klusbeschrijving maken we de ombouw langer, zodat er ook kastruimte ontstaat. Handig!

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: tv