WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gezien op tv: 5 DIY’s voor woonkamer en keuken

In aflevering 2 van ‘Zelf aan de slag’ zag je hoe de woonkamer en keuken van Juliette en Vincent uit Amersfoort onder handen werden genomen. Samen met stylist Anke Helmich en het klusteam gingen ze aan de slag met o.a. een zelfmaaklamp, ensuite-kast, keukenkastjes, bank en sfeerkozijn. Wil jij één van deze DIY’s zelf maken? Aan de slag! (in samenwerking met KARWEI)
DIY tafel wordt bank

Tafel wordt bank

Van een oud meubelstuk een nieuw meubel maken: wij houden ervan. De oude tafel van Juliette en Vincent kreeg een make-over en doet nu dienst als loungebank. Wil jij ook zelf een chill-plekje maken? Je leest hier hoe dat moet.

DIY visnet lamp

Lamp van visnet

Kom jij op de rommelmarkt weleens bijzondere vondsten tegen waarvan je denkt: ik wil het hebben maar wat moet ik ermee? Met een fuik van een visnet kun je eenvoudig een lamp maken. Ga nu zelf aan de slag met deze blikvanger.

DIY ensuitekast

Ensuite-kast

In de woonkamer van Juliette en Vincent worden kamer en keuken gescheiden door twee ensuite-schuifdeuren. Om ruimte te creëren maken werd er een ombouw van MDF gemaakt, waarin er aan de ene kant plek kwam voor kinderen en de computer en de andere kant een opbergkast voor de koelkast. Kun jij ook wel zo’n ensuite-kast gebruiken? Maak het zelf!

DIY sfeerkozijn en keukenkastjes

Keukenkastjes van oude planken

De bewoners hadden een gedateerde keuken. Stylist Anke Helmich koos ervoor om ‘nieuwe’ deurtjes te maken van sloophout. Zo krijgt de keuken op een duurzame manier een nieuwe, stoere look. Zelf aan de slag met je keuken? Lees hier de werkbeschrijving.

Oud sfeerkozijn

Je zult er zelf waarschijnlijk niet snel aan denken: een gat in je muur maken en daarin een extra raam plaatsen. In Amersfoort werd er in de keuken een venster met tweedehandskozijn toegevoegd, zodat er sfeervol licht naar binnen stroomt. Ben jij ook op zoek naar een lichtpuntje? Dit sfeerkozijn maak je zelf.

Ben je ook nieuwsgierig naar de CV-ombouw en de schuifdeur voor de wasmachine uit de aflevering? De werkbeschrijving van deze DIY’s vind je hier.

Bron: in samenwerking met KARWEI

nog meer: tv