WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je meubel een make-over met krijtverf en wax

In aflevering 3 van Weer verliefd op je huis zag je hoe stylist Fietje de woning van Danielle en Hans een make-over gaf. Hierbij kreeg een meubel – het bureau voor de kinderen – een nieuwe look met krijtverf en wax. Wil jij ook aan de slag? Bekijk hieronder het stappenplan. (in samenwerking met Histor) Kinder bureau make-over
Kinder bureau make-over

Poedermat

Het bureau voor de kinderen kreeg een stoer tintje door het meubel een verouderde look te geven met ONE by Histor Krijtverf. Krijtverf is een verf op waterbasis waarin natuurlijke pigmenten en krijt zijn toegevoegd. Dit geeft de verf een poedermatte uitstraling. Daarna is het bureau met ONE by Histor wax behandeld voor een verouderd effect.

Stap 1: Kies je kleur

Een verfklus is leuk, maar hoe kies je in welke kleur je je meubel gaat schilderen? Bij het verven van een meubel houd je natuurlijk rekening met de kleur van de muur en de rest van het interieur. Ga jij voor een blikvanger, of ga je juist voor een subtiele metamorfose? In de aflevering van Weer verliefd op je huis zijn het bureau en de muur in vrijwel dezelfde kleur geschilderd. Zo creëer je een ton sur ton-effect dat zorgt voor een harmonieus gevoel in de ruimte.

Stap 2: Kies je verf

Je kunt kiezen voor verschillende glansgraden die invloed hebben op de uitstraling van een kleur. Houd je van een matte natuurlijke look, dan is krijtverf jouw verf. Het bureau van Danielle en Hans is geschilderd met ONE by Histor Krijtverf, een nieuwe verf op waterbasis (dat werkt wel zo fijn, is geurarm en droogt snel) met natuurlijke pigmenten waaraan krijt is toegevoegd. Dat geeft een prachtig mat en poederachtig effect. Extra leuk: met deze verf kunnen diverse effecten gecreëerd worden zoals een whitewash of een verouderd effect. ONE by Histor Krijtverf is verkrijgbaar in 16 nieuwe poederkleuren, maar kan ook in iedere kleur naar jouw keuze worden gemengd.

Voor het verouderde effect dat stylist Fientje wil bereiken op het bureau gebruiken we op de krijtverf nog een wax. Deze decoratieve wax van ONE by Histor is speciaal geschikt voor het gebruik over krijtverf en is in 3 kleuren verkrijgbaar: Brons, wit en grijs.

Stap 3: Aan de slag met het stappenplan krijtverf

Voorbereiding:

  • Maak het meubel schoon met ontvetter
  • Schuur het object. Als het meubel onbehandeld is kun je de krijtverf direct aanbrengen.
  • Maak alles nog eens stofvrij met een doekje of stoffer.

De kast schilderen:

  • Grondverf is bij krijtverf niet nodig, behalve bij eikenhouten meubels. Eikenhout kan verkleuren als de Krijtverf direct aangebracht wordt.
  • Breng de verf royaal aan. Schilder eerst de randen met een Spalter of een brede platte kwast.
  • Grote oppervlakten schilder je met een velvetroller
  • Laat de verf goed drogen. De krijtverf is na 6-8 uur overschilderbaar.
  • Heb je de kwast of roller later nog nodig? Wikkel deze dan in folie of plastic en sluit goed af. Anders laten indrogen en weggooien. Met krijtverf kun je verschillende decoratieve effecten bereiken. Nieuwsgierig? Lees het hier.

Stap 4: Aan de slag met het stappenplan Wax

Met de Wax kun je o.a. een whitewash en verouderd effect bereiken. Hoe? Dat lees je hier.

Bron: in samenwerking met Histor

nog meer: tv