vtwonen

Foto’s als persoonlijke accessoires

Zit de vakantie erop? Tijd om direct aan de slag te gaan met je vakantiefoto’s. Niets is zo zonde als je foto’s op je computer te laten staan terwijl je ze ook iedere dag kunt bewonderen. (promotie)

Fotowand met foto's als persoonljike accessoires

Door foto’s toe te voegen aan je interieur omring je je met je dierbaarste herinneringen, kun je steeds terugdenken aan die gezellige vakantie en maak je van je huis een thuis. Het kiezen van de mooiste foto’s is vaak simpel. Het lastige gedeelte zit hem in het kiezen van de juiste compositie en het beste materiaal bij Albelli voordat je daadwerkelijk die spijker in je lege muur slaat.

Klassiek op canvas

Houd je van een rustige uitstraling? Dan past een afdruk op canvas er perfect bij. Zeker wanneer je kiest voor een sepia-effect of een afdruk in grijstinten. Canvas leent zich ook uitstekend om meerdere doeken naast elkaar te plaatsen, waarbij de foto of print doorloopt. Zoek maar eens op ‘drieluik canvas’ en je vindt een bak aan inspiratie.

Perfect voor familieportretten

Een afdruk op hout heeft een rustieke, natuurlijke uitstraling. Hout matcht bij vrijwel iedere woonstijl, of je smaak nu romantisch is of basic. Het whitewash effect brengt je foto tot leven. Dit materiaal leent zich als geen ander voor mooie outdoor kiekjes die je op vakantie hebt geschoten. Door een quote of handgeschreven spreuk erbij te hangen versterk je het verhaal dat je foto vertelt. Zoals: I need vitamin SEA, Sandy toes and salty kisses, All you need is icecream…

Helder en intens

Is een modern interieur helemaal jouw ding? Dan past een foto op forex daar uitstekend bij dankzij de strakke afwerking. Het mooie van dit lichte materiaal is dat het UV- en weerbestendig is. Je gebruikt het dus niet alleen binnenshuis, maar kunt er hem ook in je tuin hangen. Droom lekker weg door te kiezen voor een tropisch eiland, ondergaande zon of een je eigen zomerse foto. Vakantie in eigen tuin!

Voor zwart-wit foto’s

Een afdruk op aluminium staat gelijk aan stoer en industrieel. Omdat de wittinten uit je foto niet worden afgedrukt, wordt op die plaatsen de witte onderlaag van het aluminium zichtbaar. Het wit uit je foto blijft zo dus echt wit. En dat maakt aluminium heel geschikt voor zwart-witfoto’s.

Zo’n afdruk hoeft trouwens heus niet per se aan de muur te hangen. Geef hem een plekje op de grond of zet hem op een kast. Dat maakt de ruimte wat dynamischer en spannender.

Foto op aluminium

Als in een museum

Plexiglas vergroot de scherpte en diepte van de kleuren. Je foto is haarscherp, je ziet meer details en de kleuren spatten er vanaf. Musea en professionele fotografen kiezen om die reden vaak voor plexiglas wanneer ze hun kunststukken presenteren. Nog een voordeel van dit materiaal is dat de zijkant ook is afgewerkt. Zo is je foto beschermd tegen stof en krassen en gaat hij jaren mee.

Meer inspiratie

Nog meer zien van wat wanddecoratie doet voor je huis? Romy heeft een aantal lege muren in haar huis, waarvan ze niet goed weet wat ze er precies mee moet. Gelukkig schiet stylist Esther Jostmeijer te hulp.

Bron: in samenwerking met Albelli.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Gemma op 30 augustus 2016 om 19:01

Leuk die foto's aan de muur. Maar op welke manier kan ik ze het beste bevestigen zonder gaten te moeten boren?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties