WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eerste hulp bij verschillende woonsmaken

Je vindt alles aan je partner leuk, behalve zijn of haar woonsmaak. Waar jij houdt van romantisch en zacht, gaat je lief voor rauw en industrieel. Of vice versa. In ieder geval komen jullie er samen niet uit en is jullie interieur daardoor een ratjetoe. Wil jij dolgraag van twee woonsmaken één stijl maken? Dit stappenplan helpt je op weg. (in samenwerking met Eijerkamp)Stijlstudio Urban Design

1. Maak een moodboard

Ga allebei aan de slag en verzamel knipsels, kleuren en materialen en maak je eigen moodboard. Ben je een fervent pinner op Pinterest? Maak een board aan en leef je daar uit. Het leuke aan Pinterest is dat je jouw board kunt delen met je partner. Of maak een groepsboard aan waar je samen op kunt pinnen. Zo inspireer je elkaar en zie je meteen of jullie verschillende woonstijlen ergens raakvlakken hebben.

2. Zoek de overeenkomsten

Door het maken van een moodboard kom je erachter waar jullie woonstijlen verschillen, maar ook waar ze overeenkomen. Daar kun je mee verder. Laat je leiden door kleuren, vormen en materialen. Komt in jullie beide moodboards de kleur grijs geregeld voor? Uitstekend! Dat kan de basiskleur van jullie inrichting worden.

3. Borduur voort op de basis

Merk je dat jij voor zachtere kleuren gaat en je lief van donkere tinten houdt? Probeer een kleur daar tussenin te vinden als basiskleur. Een groene kleur doet het in veel gevallen goed op de muur. En ook de eerdergenoemde grijstint of een ton-sur-ton kleurenpalet werkt goed om twee verschillende stijlen met elkaar te verbinden. Beide zorgen ze voor rust en het creëren van eenheid in het interieur.

Stijlstudio Cosy Grey

4. Doe inspiratie op buiten de deur

Leg de woonmagazines aan de kant en laat je real-life inspireren door het aanbod in woonwinkels. Zoek naar items in kleuren die jullie allebei mooi vinden. En onderbouw waarom je juist van die stijl of kleur houdt. Het kan helpen om jullie verschillende stijlen dichter bij elkaar te brengen. De stijlstudio’s van Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal zijn dé plek om inspiratie op te doen. Net als in het tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’, heb je de kans om daar in 15 verschillende stijlstudio’s rond te dwalen, te voelen, te zien en te beleven wat er allemaal mogelijk is op interieurgebied.

5. Mix & match

Last but not least; wees allebei bereid om compromissen te sluiten en om open te staan voor nieuwe ideeën. Uiteindelijk hoeft een interieur niet één stijl te vertegenwoordigen maar kun je prima mixen en matchen. Val jij bijvoorbeeld als een blok voor de stijl Urban Design, terwijl je lief zich thuis voelt in de Cosy Grey stijl? Haal de details eruit die jullie beide mooi vinden. Dan zul je zien dat in deze twee verschillende stijlen best wat overeenkomsten te vinden zijn.

Gebruik je fantasie en mix en match tot jullie een passende woonstijl hebben gevonden. Kom je er zelf niet uit? De woonstylisten en interieuradviseurs van Eijerkamp helpen je graag!

Bron: in samenwerking met Eijerkamp

nog meer: tv