WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dag saaie muur: 3 ideeën

Je hebt hele dagen doorgebracht op Pinterest en oneindig veel tripjes naar woonwinkels gemaakt. De missie is geslaagd: je interieur past helemaal bij jouw woonstijl. Tevreden zit je op de bank, tot je oog valt op die lege, witte muur. Wat moet je daar toch mee? Herkenbaar? Wij hebben 3 ideeën verzameld om van dat witte canvas een heus kunstwerk te maken. (in samenwerking met tesa)Borden aan de muur

1. Borden-expositie

Het is tijd om een bordenverzameling te starten! Een bonte mix aan borden doet namelijk prima dienst als muurdecoratie. Van echt Delfts Blauw tot souvenir, het past allemaal. Omdat de borden een ronde vorm hebben, kun je afwisselen met grootte, kleur en patroon terwijl het toch één geheel blijft. Mag het van jou wel wat spannender? Combineer de borden met andere persoonlijke items zoals een tegeltje of fotolijst. Bang voor gaten in de muur? Je hangt de borden makkelijk en zonder boren op met een klevende spijker. Zo zijn ze ook weer makkelijk te verwijderen als je toe bent aan andere muurdecoratie.

2. Gallery-muur

Je kent het vast wel uit musea: een muur met allemaal kunstwerken in de perfecte compositie opgehangen. Dat kun jij ook! Verzamel een aantal verschillende lijsten met foto’s of illustraties erin. Teken de afmetingen van de lijsten op gekleurd papier en maak zo voor iedere lijst een ‘stand-in’. Met deze papieren voorbeelden ga je de compositie bepalen op de muur. Hang ze met (schilder)tape op de muur op de juiste positie. Zo kun je jouw lijstjes precies goed hangen. Vind je dit lastig? Gebruik dan een verstelbare klevende spijker. Zo kun je jouw gallery-muur helemaal goed uitlijnen.

Tekstbord aan de muur

3. Tekstbord

Houd jij van verandering? Met een tekstbord aan de muur kies jij iedere dag (of week, of maand) opnieuw de muurdecoratie die perfect bij jouw bui, het seizoen of de gelegenheid past. Geen inspiratie? Quotes vind je overal: in films en series, op Instagram, Pinterest of gewoon aan de keukentafel.

Bron: in samenwerking met tesa


nog meer: tv