WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6 tips voor een onvergetelijk tuinfeest

Met de langzaam stijgende temperatuur is het tijd om de buitentafel te dekken, de (zelfgemaakte) versieringen weer uit de kast te halen én te koken in de buitenlucht. Vier het mooie weer en ga aan de slag met deze 6 partyideeën voor een tuinfeest dat niemand wil missen. (in samenwerking met Campingaz)Onvergetelijk tuinfeest met buitenkeuken

1. Perfect gedekte tafel

Een buitenfeest vraagt om natuurlijke materialen. Boomstamschijven zijn leuk als decoratie onder de borden en een tuintafel kun je met simpel kraftpapier snel een stoere en natuurlijke uitstraling geven. Maak de feesttafel compleet met bamboe bordjes, houten bestek en grove linnen servetten, puur natuur.

2. Buiten koken

Verwacht je veel gasten op je outdoor party? Zorg dan voor een echte buitenkeuken zoals de Campingaz 4 series Classic EXS. Dat is niet alleen praktisch – het scheelt een hoop heen en weer lopen – maar ook heel gezellig. Leuk als kookstation voor even, maar ook ideaal als keukeneiland dat mag blijven. Betrek ook de schutting of muur achter de barbecue erbij en maak met haakjes plek voor een schort, theedoek of ovenwanten. Een opgehangen veilingkratje doet ook goed dienst als mini-keukenkastje: zo staan kruiden en specerijen altijd binnen handbereik.

Onvergetelijk tuinfeest met buitenkeuken

3. Vers groen

Een los veldboeket in een grote kan, lavendel in een potje: verse bloemen en planten zijn ook voor buiten een goed idee. Denk ook eens aan een bosje kruiden als basilicum of munt voor op tafel. Staat niet alleen decoratief, het ruikt heerlijk én je gasten hebben de verse ingrediënten meteen voor het grijpen.

4. Sfeerverlichting

Gaat het feest door tot in de late uurtjes? Denk dan ook aan de sfeerverlichting. De echte finishing touch tijdens een feest, maar eigenlijk de hele zomer wel inzetbaar. Ga voor een lichtslinger of rijstpapieren lantaarns. Zelf maken kan ook: van kerstlichtjes en papieren bekertjes. Gaatje in de bodem van de bekers maken en de lichtjes er doorheen steken. Wel even opletten dat de lampjes die je gebruikt niet te heet worden!

5. Persoonlijk tintje

Niets leuker dan een persoonlijk presentje voor alle feestgangers. Kies voor een klein flesje naast het bord en vul het met een mini-boeketje of fris fruitwater. Natuurlijk voorzien van etiket met naam (meteen een handige tafelschikking) en achteraf neemt iedereen zijn eigen cadeautje natuurlijk mee naar huis.

6. Slingers

Kleine moeite, groots effect: slingers maken de feestlocatie helemaal af. En de mooiste slinger maak je gewoon zelf. Van repen stof bijvoorbeeld, losjes vastgeknoopt aan een touw. Gebruik linnen, wit katoen of ga voor een bont dessin: dat is aan jou. En ga niet te netjes te werk, lekker scheuren die stof, de rafels maken het juist speels.

Bron: in samenwerking met Campingaz

nog meer: tv