WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x onmisbaar voor een sfeervolle tuin

In aflevering 12 van ‘Weer verliefd op je huis’ kreeg de tuin van Cristel en Sandro een make-over. Hierbij werd tuinverlichting natuurlijk niet vergeten. Overdag wordt de sfeer van je tuin vooral bepaald door de planten en meubels, maar ‘s avonds is de verlichting aan de beurt. Twijfel je nog over verlichting in je tuin? Wij hebben 4 redenen waarom buitenverlichting écht onmisbaar is, op een rijtje gezet. (in samenwerking met in-lite)Buitenverlichting

1. Het brengt sfeer

Een donkere tuin of een tuin die verlicht is met een felle buitenlamp nodigt niet uit tot lange avonden buiten zitten. De nummer 1 reden voor buitenverlichting is dan ook dat de juiste verlichting zorgt voor sfeer in je tuin. Die sfeer bepaal je zelf. Op het terras wil je waarschijnlijk een subtielere lichtbron voor de gezelligheid. Denk aan mooie hoekjes in de tuin die je kunt verlichten en van die prachtige (olijf)boom maak je de perfecte blikvanger met een spotlight in de grond. Ga jij voor een romantische sfeer? Kies dan voor spots in de grond die als vuurvliegjes over je terras of tuinpad lijken te dansen. Tuinverlichting is onmisbaar om ‘s zomers tot ’s avonds laat gezellig in de tuin zitten. In de winter kun je op donkere dagen toch van jouw tuin genieten.

Buitenverlichting

2. Het past bij de stijl van je tuin

Is de stijl van jouw tuin modern of Scandinavisch? Of misschien juist stoer? Er is altijd buitenverlichting met diverse kleuren en afwerkingen die past bij de stijl van je tuin. Let op de juiste armaturen, maar ook het type lichtbron. Denk bijvoorbeeld eens aan buitenlamp Corten.

3. Het is veilig

Met buitenverlichting struikel jij nooit meer over een opstapje en kun je makkelijk het sleutelgat in je deur vinden. Heb je een vijver? Vergeet ook daar de verlichting niet om ongelukken te voorkomen. Buitenverlichting beveiligd je huis ook tegen inbraken.

Buitenverlichting

4. Het is niet ingewikkeld

Buitenverlichting installeren een vervelende klus? Dat valt reuze mee. Als je voor buitenverlichting met een lage spanning (12 volt) gaat, kun je deze zelf aanleggen. Ga voor het eenvoudige plug & play systeem van in-lite. Lees hier meer over tuinverlichting aanleggen.

Een 3D lichtplan voor je tuin

Wil je graag weten hoe het lichtplan van de tuin van Sandro en Christel tot stand is gekomen en wat voor verlichting zou passen in jouw tuin? Lees dan hier verder en vraag jouw gratis 3D lichtplan aan.

Bron: In samenwerking met in-lite

nog meer: tv