Zandgrond border

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. vtwonen.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een border in zachte tinten speciaal voor zandgrond.

Zandgrond border

Elk open stukje zandgrond wordt benut. Planten zaaien zich er graag op uit en groeien in alle kieren en voegen. Deze planten verankeren zich met penwortels diep in de grond, op zoek naar water. Zandgrond warmt snel op, planten bloeien daarom eerder dan op kleigrond. Deze kleinbladige soorten hebben minder voeding en water nodig.

Lees verder onder de advertentie

1 Struikmalva

Lavatera olbia ’Rosea’, zon, bloei 7-9, hoogte 160 cm, halfheester, kan bevriezen in een strenge winter. Flink terugsnoeien en toppen in het voorjaar voor een bossige, stevige plant.

2 Duizendblad

Achillea filipendulina ‘Parker’s Variety’, zon, bloei 6-8, hoogte 120 cm, vaste, ijzersterke plant, de uitgebloeide bloemschermen staan mooi tot in de herfst.

3 Kamille

Anthemis ‘Sauce Hollandaise’, zon, bloei 6-8, hoogte 50 cm, vaste plant, breed uitgroeiend, laag terugsnoeien voor een tweede bloei, in september nogmaals kort knippen.

Lees verder onder de advertentie

4 Alsem

Artemisia ‘Powis Castle’, zon, bloei 7-9, hoogte 50 cm, vaste plant, niet woekerend, flink terugsnoeien in het voorjaar, niet helemaal winterhard.

5 Aster

Aster frikartii ‘Mönch’, zon, bloei 7-10, hoogte 60cm, vaste plant, vlinderlokkend, toppen in mei voor bossige groei.

1 x Lavatera olbia ‘Rosea’
1x Achillea ‘Parker’s variety’
1x Anthemis ‘Sauce Hollandaise’
3x Artemisia ‘Powis Castle’
3x Aster frikartii ‘Mönch’ *

Lees verder onder de advertentie

De planten worden geleverd in zogenaamde P9 potten van 9×9 cm groot. Verdeel de potten gelijkmatig in je border volgens het plattegrond en gun ze de tijd om uit te groeien! In de winter zullen de meeste vaste planten in de grond verdwijnen. Wil je onthouden wat je waar hebt geplant, zet er dan plantenlabels bij. De getoonde afbeelding laat de border op zijn hoogtepunt zien. Wil je ook vroeger in het jaar van kleur genieten, denk dan ook eens aan het planten van voorjaarsbollen.

* De Berkheya rechts voor op de foto is vanwege de leverbaarheid vervangen door Aster frikartii. De planten hebben dezelfde kwaliteiten.

Bron: Fotografie: Modeste Herwig