WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zithoekjes tuin blauw-paars

Een kleine tuin en toch optimaal genieten, dat willen we allemaal wel. Neem een kijkje in deze zithoekjes tuin in Geleen. Nog geen honderdvijftig vierkante meter groot maar alles kan: loungen, hangen, zitten, liggen en relaxen!

oyfy0c3q9pfq

Tuinpaspoort

Omschrijving: Vierkante tuin in het verlengde van de woonkamer. Met drie zithoekjes: een groot loungeterras, een eettafel onder de overkapping en een hangmat.
Oppervlakte: 140 m2 (10 x 14m)
Ontwerp: Thea en Paul, de eigenaren
Jaar van aanleg: 2008
Grondsoort: Löss
Ligging op het oosten
Locatie: Geleen, Limburg

Woonkamer zithoekje

Op de bovenste foto zie je het effect van kussentjes in de tuin: een zithoekje krijgt meteen een woonkamergevoel. Het buitenkleed draagt daar natuurlijk ook aan bij. Kies voor een vloerkleed dat ook echt bedoeld is voor buitengebruik, zoals de buitenkleden van De tafel van 10. De loungebank is gemaakt van steigerhout.
ufwycwjq3rtv

Brocante zithoekje

Lekker beschut zitten onder de overkapping betekent ook veel meer variatie in styling. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met waterbestendigheid. De muren links zijn bedekt met gebruikte, onbehandelde steigerplanken. De groene klepbank kocht eigenaresse Thea bij Eleonore Brocante in Geleen.

vnmy8siq4daq

Languit zithoekje

Of zo’n hangmat nu daadwerkelijk ook gebruikt wordt? Thea: “Zodra het mooi weer is, gaat de hangmat naar buiten. Ik kan het iedereen aanraden. Als ik er niet in lig, dan is het de hond wel.”

fl4yqprq4f61

Turquoise bloeiers

Thea is dol op felle bloemkleuren, zolang het maar niet in de buurt komt van rood of geel. Turquoise en paars zijn haar lievelingskleuren. Van paarse bloemen zijn er genoeg, denk maar aan lavendel, salie, sieruien, bosrank en klokjesbloem. Met turquoise bloeiers ben je iets beperkter in de keuze. Bij Thea in de tuin bloeit hortensia Hydrangea serrata ‘Bluebird’, met diepblauwe lace-cap bloemen. Een plant die Thea niet heeft, maar wel heel mooi bij haar buitenkamer zou passen, is de blauwe papaver.

 Bron: Fotografie Thea Hogeveen

nog meer: tuinieren