WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mediterrane tuin

Het vakantiegevoel kun je behouden door je tuin een mediterrane sfeer te geven. Met deze tips breng je de Méditerannée naar je eigen achtertuin.

mediterrane tuin

Mediterrane tuin inrichten

Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen.

Mediterrane sfeer

Geen glad stucwerk en netjes opgeschuurde balken, maar grof behandelde materialen. Om een mediterrane sfeer te creëren moet er losjes te werk worden gegaan. Veel potten, vazen, kussens en kleden in allerlei soorten en kleuren kunnen bij elkaar staan. Ook ronde vormen en asymmetrie zijn kenmerkend voor deze tuin.

Beplanting

In een mediterrane tuin horen natuurlijk mediterrane planten en exoten. Hierbij kun je denken aan een vijgenboom (Ficus carica), olijfboom (Olea europaea)lavendel, rozemarijnjasmijn of de kleurrijkere mediterrane bougainville (Bougainvillea spectabilis) en oleander (Nerium oleander). Zet her en der bloemen en planten in potten. Door de ze in een pot of plantenmand te zetten, kun je de planten altijd verplaatsen en kun je ieder jaar(getijde) de tuin weer anders inrichten.

Bestrating

In een mediterrane tuin is verharding die lijkt op zand erg toepasselijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mengsel van leem een fijn grind. Het nadeel is dat het fijne grind blijft kleven, waardoor het makkelijk het huis in wordt gelopen. Een grovere grindsoort of een grote tegel staan ook erg goed in een mediterrane tuin.

nog meer: tuinieren