Vivian & Mark: ‘Het typische herfstweer betekent opruimen en bollen planten!’

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Herfstbuien afwisselend met een heerlijke herfstzon. Het typische herfstweer is weer terug. En dat betekent opruimen en bollen planten! Dat niet alleen, ook nog eens genieten van al die mooie herfstbloeiers! Vivian en Mark gaan aan de slag met bollen planten en opruimen.

Lees verder onder de advertentie

Aan de slag gaan

Als het goed is heb je dit voorjaar goed in de gaten gehouden waar je nog plek in je borders hebt voor nieuwe bollen. Misschien heb je zelfs foto’s gemaakt? Nu is de tijd om aan te vullen. De bollen mogen eindelijk de grond in. Liever in potten? Dat kan ook en ziet er in het voorjaar ook altijd gezellig uit.

LEES OOK
Alles over bloembollen planten

Biologische bollen

Wij houden niet van te veel poespas en gedoe en maken het onszelf zo makkelijk mogelijk. Dus doen we al onze favorieten bollen bij elkaar in een grote mand. We husselen ze door elkaar en gooien ze in de border. Waar ze neervallen, plant je ze. Wij kiezen al jaren voor biologische bollen en dit jaar bestelden wij deze bij de Bloemoloog. Een bedrijf dat bij ons in de buurt zit, dus dan voelt het extra goed. We kozen een aantal verschillende soorten allium en botanische tulpen, maar ook vogelmelk, krokussen en narcissen. En natuurlijk mocht ook het zomerklokje niet ontbreken. In de tuin hebben we een stuk gras dat maar niet pakt. De vraag die ik regelmatig krijg is: ‘zullen we hier een tulpen pluktuin van maken?’ Ik kan niet wachten tot het voorjaar.

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Wist je dat je je narcissen en krokussen ook goed in je gras kunt planten? In het voorjaar een feestelijk grasveld en in de zomer zie je hier niets meer van.

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark
beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Opruimen maar

Ruim – nu de zon zo af en toe nog schijnt en voor het weer nat en koud wordt – je tuin ook goed op. Dan hebben we het niet over snoeien, dat doen we pas in het voorjaar. Nee, ruim alles op wat in de winter niet in de tuin hoort. Denk aan stoelen, manden, droogmolen, speelgoed etc. Nu je daar toch mee bezig bent, geef ook meteen een veeg door de vogelhuisjes die je hebt hangen. De vogels gaan die namelijk nu gebruiken als schuilplaats.

beeld vtwonen Beeld

Vivian & Mark

Vivian (35) en Mark (37) wonen samen met hun twee dochters in Oude Niedorp (NH).

Mark heeft de liefde voor planten en tuinieren van zijn vader overgenomen en wilde vroeger boswachter worden.

Vivian groeide op in een grote groene tuin waar alles kon, van alles te beleven viel en zij op jonge leeftijd haar eerste kruidentuintje maakte.

Samen maken ze tuin- en beplantingsontwerpen en gaan ze op tuinbezoek voor brainstormsessies en advies.

Ze delen op vtwonen om de week updates over hun tuinverbouwing, tips voor het creëren van een wilde tuin, dingen die hen inspireert in de tuin en nog veel meer.

Volg Mark en Vivian via @binnenenbuitenniedorp

Bron: bron: Vivian en Mark

Lees verder onder de advertentie