vtwonen

Kamerplanten verzorgen

Kamerplanten doen het goed op licht en water, maar je moet ze af en toe ook iets extra’s geven: voeding! Kamerplanten verzorgen doe je met behulp van deze instructievideo.

kamerplanten-verzorgen

Kamerplanten verzorgen

Als je de juiste producten gebruikt heb je echt geen groene vingers nodig voor kamerplanten verzorgen. Meststof en goede potgrond (die je af en toe ververst) zijn essentieel voor mooie planten. Zonder voeding gaat het blad namelijk verkleuren of slap hangen.

Kamerplant bemesten

Je kunt het best een speciale meststof voor kamerplanten gebruiken, zoals DCM vloeibare meststof kamerplanten. Dit is aangepaste vloeibare voeding voor kamerplanten. Het is heel gemakkelijk te mengen met het water in de gieter. Gebruik vijf tot tien milliliter vloeibare mest per liter water en geef zo alle kamerplanten tijdens de groeiperiode – van maart tot september – één keer per week een beetje extra voeding.

Welke potgrond?

Goede potgrond, zoals DCM potgrond voor kamerplanten, bevat direct voor wel honderd dagen voeding. Deze grond is speciaal gemaakt met voldoende witveen, zodat water wordt vastgehouden. Daardoor is het een reservoir voor water en voedingsstoffen die onafgebroken en vooral gelijkmatig vrijkomen.

Voor meer informatie: dcm-info.nl

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marie (Tuinieren.nl) op 13 november 2014 om 08:36

Beste, ze zijn wat verwarrend, de pictogrammen op de kaartjes. Er zijn geen Europese afspraken gemaakt, over hoe ze eruit moeten zien. Meestal staat de standplaats ( zon / schaduw ) aangegeven met een zon, de hoogte met een pijl en een getal in cm, en de bloeimaand in Romeinse cijfers. Soms staat op de achterkant alle mogelijke plaatjes en vind je op de voorkant de plaatjes die bij de plant horen. Vraag het na bij het tuincentrum, de medewerkers moeten het je kunnen uitleggen.

>

Mevr. Callewaert op 9 november 2014 om 09:02

Ik had graag geweten wat de tekeningen betekenen die op de plastieken bordjes staan die bij de plant in de pot zitten als je die koopt ik weet geen of wel zon maar de rest weet ik niet. Is er iemand die mij uitleg wil geven aub? Dank u

Shop suggesties

Inspiratie suggesties