WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Border aanleggen

Bij het aanplanten van een border is het handig om planten te gebruiken die ieder jaar terugkomen. Dit kost het minste werk en is het voordeligst. Zo kun je zelf een border aanleggen.

Schrijf je nu in voor de vtwonen nieuwsbrief en ontvang 10 euro shoptegoed!

border aanleggen

Borderplanten kiezen

Naast bomen en struiken zijn er ook heel veel vaste planten die winterhard zijn. . Ze zijn niet wintergroen, in het najaar verdwijnen ze ondergronds om in het voorjaar weer op te komen. Op onze website kun je kiezen uit verschillende borderpakketten die je tuin het hele jaar door laten bloeien. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit groen met paars en oranje pakket. Dit zijn vooral vaste planten. Je hebt dus één keer werk om ze te planten en het is voordelig in de aanschaf.

Border aanleggen

Bij onze kant-en-klare borderpakketten ontvang je een beplantingsplan zodat je precies weet waar je welke plant kunt zetten, natuurlijk kun je ook zelf een beplantingsplan maken.

  1. Maak de grond onkruidvrij.
  2. Spit de grond om (je kunt de grond ook frezen) en verbeter deze met compost.
  3. Zijn de planten erg droog, dompel ze dan eerst in een emmer water en laat de grond zich volzuigen.
  4. Zet dan eerst alle planten in hun pot op de juiste plek.
  5. Ben je tevreden over de plekken, graaf dan een plantgat en zet de plant net zo diep in de grond als deze in pot stond.
  6. Geef de eerste tijd voldoende water.

Border verzorgen

Als vaste planten uitgebloeid zijn, kun je ze terugknippen. Hierna groeien ze weer uit en geven vaak een tweede bloei. Laat in de winter het afgestorven loof zitten. Dit biedt bescherming tegen de winterse kou.

nog meer: tuinieren