vtwonen

Tuinblog: Etenuitdevolkstuin.nl

Op tuinieren.nl verschijnen regelmatig blogs over tuinen, planten en dieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Daarom zetten we maandelijks tuinblogs in het zonnetje. Deze maand: etenuitdevolkstuin.nl.

Etenuitdevolkstuin: wallpaper Tuinblog: etenuitdevolkstuin.nl

Eten uit de volkstuin

Sinds Marleen haar eigen volkstuin van 250 m² heeft in Utrecht doet ze niets liever dan daarin bezig zijn. In haar tuin kweekt ze groenten, fruit en kruiden die je niet makkelijk in de winkel kunt kopen. In mooie kleuren, met bijzondere vormen of juist met een waanzinnig lekkere smaak. Denk aan Mara des bois aardbeien, groene Italiaanse pompoenen, regenboogsnijbiet of borlottibonen. Met de oogst bedenkt Marleen bijzondere recepten, zoals de soep van erwtenscheuten.

Door haar volkstuin ontdek je iedere dag weer nieuwe dingen en verwonder je je over de magie van het zaaien, aldus Marleen. En ze heeft nog een tip: ‘’Bemest je tuin niet te vroeg. Bedek de moestuin in de herfst met een mulchlaag van afgevallen blad en breng pas in het voorjaar compost of organische mest aan. Zo kunnen de planten in de moestuin optimaal profiteren van de meststoffen! Bemest je de tuin al in de herfst of winter dan spoelen die stoffen weg en belasten daardoor onnodig het milieu. Zonde van al je inspanningen!’’

Bekijk etenuitdevolkstuin.nl waar je ook de wallpaper voor de maand vindt.

Vorderingen in de volkstuin

Marleen begon met bloggen om bij te houden hoe de vorderingen in haar volkstuin verliepen. Het werkte inspirerend, want als ze op haar blog de foto’s bekeek, zag ze hoe kleine inspanningen toch een groot verschil maakten.

Naast haar tuinblog werkt Marleen als grafisch vormgever en fotograaf en dat is te zien op haar blog! De foto’s zijn prachtig en laten de schoonheid van kleine, dagelijkse dingen zien.

En nog een tip voor bloggers van Marleen: ‘’Als je plezier hebt in het bloggen maar je blog wordt nog weinig bezocht, dan is het belangrijkste om gewoon door te gaan. In het begin heeft ieder blog weinig bezoekers maar die komen echt vanzelf. Volhouden!’’

Bron: Fotografie Marleen van Es

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Thea (tuinieren.nl) op 13 maart 2014 om 13:27

Hallo Anne, ik ken wel mensen die er last van hebben. Zij maken complete constructies met gaas (ondergronds doorgetrokken) en poten al hun bloembollen in potjes. Een lastig probleem, ik ken jammer genoeg geen andere manieren om woelmuizen te bestrijden.

>

anne vd torre op 7 maart 2014 om 23:17

Heeft u enig idee hoe ik de woelmuizen kan bestrijden?Het is in deloop van de jaren een plaag geworden.Hebben zo'n trilapperaat gekocht,lachen ze om,vergif wil ik niet gebruiken aangezien er ook roofvogels in de buurt broeden.Af een toe vang ik een enkeling in een vangkooi.Dit afgelopen jaar hebben we alleen maar hulsjes geoogst van de bietjes,dit om aan te geven hoe groot de plaag is.
Hopelijk kunt u mij een advies geven.Vr gr Anne

Shop suggesties

Inspiratie suggesties