Weg met muggenoverlast

Bestaat er een irritanter beestje dan de mug? Ik ken er geen. Gelukkig vreten vleermuizen muggen bij het leven. Maar wist je ook dat de meeste muggenoverlast door onszelf veroorzaakt wordt?


Tip tegen muggen
Die tip tegen muggen kregen we van bioloog Arnold van Vliet, natuuronderzoeker bij de Wageningen University: “De meeste muggenoverlast wordt door onszelf veroorzaakt. Muggen profiteren namelijk van de ontelbare bakjes met water die we in onze tuinen hebben staan. Het gaat hierbij om plantenbakken, gieters, emmers en regentonnen. Muggen leggen hun eitjes op het wateroppervlak. Na het uitkomen leven de larven onder water. Doordat veel van de bakjes maar tijdelijk vol met water staan, leven er geen natuurlijke vijanden van de muggenlarven en kan de dichtheid sterk oplopen.”

Je kunt dus heel wat leed verzachten door de bakjes regelmatig te legen!

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 14 september 2015 om 09:36

ik ook henk ;)

>

Anoniem op 29 juni 2015 om 12:45

Mooi site waar je wat aan hebt.

>

Anoniem op 4 mei 2015 om 22:46

Ik zou graag op de hoogte worden gehouden.

>

Anoniem op 30 januari 2015 om 13:55

Hoi Ekke, dat moet een flinke storm zijn geweest, die de boom afbrak. Zaag de wond opnieuw vlak af, gebruik een http://www.tuinierenwebshop.nl/zagen-c8886.html" target="_blank" rel="nofollow">scherpe zaag. Maak de zaagsnede niet helemaal horizontaal, maar wat schuin. Zo blijft eer geen water op staan. Dat zorgt voor rotte plekken. Afdekken met een wondafdek middel hoeft niet. Snoei de boom meteen in vorm, en controleer je andere bomen ook. De plek die jij beschrijft is een zwakke plek, precies bij een taksplitsing. Als het goed is, herstelt de boom zich weer, blijf hem vanaf nu snoeien. ~Marie

>

Anoniem op 25 januari 2015 om 19:44

Ik heb een hoge Thuya die afgebroken op het punt waar de boom zich splitste, op ongeveer 2/3e van de hoogte waar de stam een doorsnee heeft van zo'n 25-30 cms. Kan ik die breuk zo laten, moet ik de wond verzorgen of de boom weghalen? Alvast dank voor het advies.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties