WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prairie in potten

Geen plek voor een mooie prairietuin? Geen nood, de meeste grassen en prairieplanten kunnen ook prima in potten. Specialiste Lianne Pot past ze al jaren toe op deze manier. Erg gemakkelijk en heel het jaar mooi.

Lianne’s top 5

  1. Sporobolus heterolepis: echt prairiegras, mooi overhangend in een pot
  2. Echinacea purpurea of cultivars: de bekende rode zonnehoed
  3. Sorghastrum nutans ‘Sioux Blue’: iets hoger gras, mooi opgaand voor in pot
  4. Panicum virgatum ‘Rotstrahlbusch’: makkelijk in pot, verkleurt mooi rood in de herfst
  5. Liatris spicata: met een prachtige, paarsviolette kleur. Blijft lang mooi rechtop staan en blijft als silhouet lang mooi

Weinig eisen aan de grond

Kies een pot met een gat onderin zodat afwatering mogelijk is. De grond in de pot kan gewone tuinaarde zijn, als deze maar niet al te bemest is. Dek de bovenlaag eventueel af met een laag van ongeveer 8 cm gezeefde lavasteentjes. Zo blijft het vocht beter in de pot.

Bezoek Lianne’s themadagen

Lianne Pot is specialiste in siergrassen en prairietuinen en eigenaresse van Lianne’s Siergrassen in de Wilp. Sinds 2009 heeft ze de grootste prairietuin van Europa. In het najaar worden er twee themaweekenden gehouden: op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus de zogenaamde prairiedagen, en de siergrassendagen op 23 en 24 september.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren